WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Samenwerking en Verslag
Wijdemeren, zo 12 mei 2013

Twee ingezonden brieven over de berichtgeving van vorige week. Over de intergemeentelijke samenwerking en over het verdwenen geluidsverslag.

ingezonden brief

Onderwerp : samenwerking en/of herindeling

Inhoudelijk ken ik de kwestie alleen van het verslag. Opvallend is dat de lezer vooral emoties proeft uit het verslag. Iedereen heeft wel een ervaring met Gooi- en Vechtstreek -gemeenten en daarop wordt dan een keuze gebaseerd? Ik hoop het niet. Een keuze voor samenwerking, later herindeling of huwelijk dient gebaseerd te zijn op objectieve argumenten. Wat hebben we nu, wat verliezen we straks als de Gooi en Vechtstreek een andere weg inslaat, wat zijn financiële gevolgen etc?

De gemeenteraad moet er dus voor waken te kiezen op emotionele gronden. Laten we voorkomen dat we straks - net als bij het ontstaan van Wijdemeren - weer opgezadeld worden met allerlei 'lijken in de kast'. De recente publicaties over de exorbitante stijging van de gemeentelijke belastingen staan me nog helder voor de geest.

Fred Beijdorff
Kortenhoef


ingezonden brief

Onderwerp: Verdwenen verslag

Onvoorstelbaar......

Onvoorstelbaar maar het verbaast me niet, helaas.
Zoiets moet toch ten enen male onmogelijk zijn!

Cor Lam
Loosdrecht

PS.

Vandaag sprak Buitenhof met minister Ronald Plasterk. Hij was niet erg helder over zijn standpunt t.a.v. wel of geen dwang om te groeien naar 100.000+ inwoners. Omdat hij in Bussum woont wist hij te melden dat er hier al tien jaar over herindeling gesproken wordt, maar dat er niets gebeurt omdat Jantje niet met Pietje wil als Klaasje ook mee doet, etc., etc.. In die patstelling ziet hij "een taak voor Johan Remkes de CdK van Noord-Holland om knopen door te hakken". Die is dan echter weer afhankelijk van de Tweede en Eerste Kamer die de voorstellen torpederen. Dat laatste zei hij er niet bij.

Dossier Bestuur Gooi

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief