WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kunst aan de Kwakel
Kortenhoef, wo 8 mei 2013

Zaterdag, zondag en maandag organiseert Arnoud Braat 'Kunst aan de Kwakel' in Kortenhoef op de C. Vreedenburghgaarde 22.

persbericht

Ook dit jaar met Pinksteren weer ‘’Kunst aan de Kwakel’’ in Kortenhoef!

Dit jaar staat bij Kunst aan de Kwakel grafiek van de Stichting ARCHAEOPTERYX LITHOGRAPHICA centraal. Arnoud Braat is momenteel ook de voorzitter van deze stichting voor kunstliefhebbers van Hedendaagse en Actuele Grafiek.

“ARCHAEOPTERYX is ontstaan op initiatief van steendrukker Aad Hekker aan de Kerkstraat in Amsterdam. Onder technische begeleiding worden er litho's gemaakt die door een professioneel steendrukker worden gedrukt.

‘’Archaeopteryx’’ –wij citeren steendrukker Aad Hekker ”is de Griekse naam voor oervogel, de ontbrekende schakel tussen reptiel en vogel. Wij kennen deze als fossiel, gevonden in gesteente waaruit ook lithostenen worden gedolven: de Archaeopteryx Lithographica’’.

Voor onze Stichting – zegt de huidige voorzitter Arnoud Braat – ”staat de oervogel voor het oude en het nieuwe. Dat is wat Archaeopteryx wil: nieuwe ongekende beelden op de oude ambachtelijke manier van steendrukken mogelijk maken en deze onder de aandacht brengen van zo veel mogelijk kunstliefhebbers van Hedendaagse en Actuele Grafiek, door het organiseren van tentoonstellingen en het uitgeven van grafiek", zoals ook nu met Pinksteren bij "Kunst aan de Kwakel" in Kortenhoef .

”Steengoed!’’ Een grappige aanduiding voor de waardering voor het ambacht der lithografie en het vakmanschap van met name de steendrukkunst. Maar niet minder een passende kwalificatie van de in deze expositie verzamelde litho’s van een tiental vooraanstaande kunstenaars: Armando, Jacomijn den Engelsen, Klaas Gubbels, Yuki Hasegawa, Marleen Kappe, Arno Kramer, Sandra Kruisbrink, Rineke Marsman, Rinke Nijburg, Ronald Noorman, Mischa Rakier, Nicole Schulze, Terry Thompson en Paul Smulders.

Van deze kunstenaars zijn met Pinksteren ten huize van de familie Braat, C. Vreedenburghgaarde 22 te Kortenhoef (als deelnemer aan ’Kunst aan de Kwakel’) een serie actuele litho’s te zien (prijzen vanaf € 250,00 tot € 800,00).

Wij houden open kijkdagen voor u op zaterdag 18 mei, Eerste Pinksterdag 19 mei en Pinkstermaandag 20 mei a.s.) tussen 11.00 en 17.00 uur. U bent deze dagen van harte welkom in onze expositieruimte ’Kunst aan de Kwakel’ (C. Vreedenburghgaarde 22 te Kortenhoef).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief