WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB: Eikenrode en Siderius
Wijdemeren, di 25 juni 2013

Co de Kloet doet verslag van de pre-raadvergadering van DB, waar het onafhankelijke liberale raadslid Liesbeth Siderius hartelijk welkom werd geheten als nieuw lid.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
DorpsBelangrijk op 15 mei 2012

De meest besproken man in Loosdrecht is dezer dagen zonder twijfel  Nico Ockhuisen, de eigenaar van het landgoed Eikenrode. Hij verdedigde gisteravond tijdens de DorpsBelangen ledenvergadering zijn voorgenomen activiteiten hartstochtelijk.

Eikenrode heeft te lijden onder vandalisme, vernielingen, loslopende honden en meer van dat fraais, waaraan weinig te doen valt tenzij je een hek om de buitenplaats zet. En dat is nu precies wat Nico Ockhuisen wil een beschermende maatregel die veel weerstand oproept bij honderden in de omgeving wonende Loosdrechters, die vinden dat vrije toegang voor hen en hun lieftallige viervoeters gewaarborgd moet blijven. Tegengestelde belangen dus en daar is Loosdrecht al wekenlang druk mee.

Donderdagavond zal ook de gemeenteraad haar mening kenbaar maken aangespoord door een college memo dat terwijl ik dit schrijf nog moet komen. (Op dit moment van publicatie is het er! red. WWK)
Prominent DorpsBelanger Adriaan Doets, die ik hoog heb zitten, staat als een welbespraakte steunpilaar naast Nico Ockhuisen en bevestigt Nico’s onheilsverhalen vanwege eigen ervaring. Wil Eikenrode herrijzen uit de as van voorgaande jaren en een zorgcentrum voor vermogenden worden, dan zal veiligheid voorop moeten staan en ongewenste activiteiten moeten worden tegengegaan. Zoveel is wel duidelijk. Maar ja, een buurt in opstand. De stem des volks. En…de verkiezingen komen er aan. Een raadslid is ook maar een mens nietwaar.

Tot mijn grote vreugde was ook Liesbeth Siderius  in het Heineke huis. Vers lid van DorpsBelangen. Ze blijft onafhankelijk raadslid dat wel, maar we voelen het allemaal als een geweldige opsteker dat iemand van haar kwaliteit voor ons kiest. Zo´n opsteker kunnen we goed gebruiken.

Nog even aan de orde kwam het afschieten met vergunning van hazen en konijnen op de Berensteinse sportvelden, ´s morgens in alle vroegte. Mag dat. Ja, dat mag blijkbaar. Aan het einde van de avond werd in mijn oor gefluisterd, dat de door het CDA geëntameerde jongerenavond  verleden week een dramatisch fiasco is geworden.

Co de Kloet,
raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief