WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hek. Wachten op de Raad
Nieuw Loosdrecht, di 25 juni 2013

Burgemeester en wethouders wachten met het al dan niet verlenen van een vergunning voor een hek rond Landgoed Eikenrode op de raad van a.s. donderdag.

persbericht

College wacht met beslissing over hek Landgoed Eikenrode

Burgemeester en wethouders wachten met het al dan niet verlenen van een vergunning voor een hek rond Landgoed Eikenrode. Het college beluistert graag de discussie in de raad van donderdag 27 juni aanstaande. Overeenkomstig de wens van de raad neemt het college tot die tijd geen onomkeerbare beslissingen.

De erfpachter van Landgoed Eikenrode heeft bij de gemeente een omgevingsvergunning ingediend voor een hekwerk rond het landgoed. De gemeente mag dit bouwplan wettelijk alleen toetsen aan de bepalingen in het bestemmingsplan en het Bouwbesluit. Wethouder Abrahamse is van mening dat het bouwplan aan alle eisen voldoet. De meerderheid van het college van burgemeester en wethouders is van oordeel dat het plaatsen van hekken langs het ‘Zwarte Pad’ in strijd is met het bestemmingsplan. Overeenkomstig de wens van de raad neemt het college voor de raadsvergadering geen onomkeerbare beslissingen. De aangevraagde vergunning is dan ook opnieuw geagendeerd voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 2 juli 2013.

Veel vragen, veel antwoorden

In een wethoudersbrief beantwoordt portefeuillehouder Abrahamse de vragen die tijdens de commissie Ruimte en Economie van 12 juni zijn gesteld. Deze brief is te vinden op www.wijdemeren.nl/eikenrode. (Directe link naar de brief. red. WWK)

Toegankelijkheid park

Burgemeester en wethouders gaven vorige week al aan dat zij de erfpachter zullen houden aan de gemaakte afspraken over de openbare toegankelijkheid van het park. Dit is notarieel vastgelegd, zowel via de erfpachtvoorwaarden als via een verplichting en een kettingbeding met boeteclausule. De openstelling van een gedeelte van het park geldt tussen ‘s ochtends 7 uur en ‘s avonds 20.00 uur of als dat eerder is – tussen zonsopgang en zonsondergang.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief