WIJDEMEERSE WEBKRANT
Persbericht over Eikenrode
Nieuw Loosdrecht, vr 21 juni 2013

De gemeente gaf eergisteren een persbericht uit over de openbaarheid van Eikenrode waarin duidelijk stelling wordt genomen tegen de pasjesplannen van de heer Ockhuisen.

In het persbericht staat klip en klaar dat het Bos van Hacke openbaar toegankelijk moet blijven omdat dat is vastgelegd in het erfpachtcontract met een kettingbeding en een boetecluasule.

persbericht

College houdt vast aan openbaarheid park Landgoed Eikenrode

Burgemeester en wethouders houden vast aan de openbare toegankelijkheid van het park bij Landgoed Eikenrode in Loosdrecht. Het college neemt nadrukkelijk afstand van het plan van de pachter om de toegang te beperken met een pasjessysteem. Tegen iedere vorm van beperking zal worden opgetreden.

Wethouder Abrahamse zal het collegestandpunt ook in een gesprek met de pachter nader aan de orde stellen.  

Vastgelegde afspraken

De gemeente houdt krachtig vast aan de afspraken die met de pachter zijn gemaakt over de toegankelijkheid van het park. Dit is notarieel vastgelegd, zowel via de erfpachtvoorwaarden als via een verplichting en een kettingbeding met boeteclausule. De openstelling van een gedeelte van het park geldt tussen ‘s ochtends 7 uur en ‘s avonds 20.00 uur of als dat eerder is – tussen zonsopgang en zonsondergang. Wandelaars mogen volgens de bepalingen honden meenemen, echter, de pachter mag voorschrijven dat deze honden uitsluitend aangelijnd meegevoerd mogen worden. Alleen als personen geluidoverlast of schade veroorzaken kan de pachter hen de toegang tot het park ontzeggen.

Bouwplan hekwerk

De pachter heeft bij de gemeente een bouwvergunning ingediend voor een hekwerk rond het landgoed. De gemeente mag dit bouwplan wettelijk alleen toetsen aan de bepalingen in het bestemmingsplan. De bouwvergunning kan niet geweigerd worden op basis van de vastgelegde afspraken over de toegankelijkheid van het park. Mocht het hek binnen het bestemmingsplan zijn toegestaan, dan zal het college er scherp op toezien dat dit niet gebruikt zal worden om de toegang tot het park te beperken.

Verdere ontwikkeling landgoed

Binnenkort bespreekt het college de verdere ontwikkeling van het landgoed. Centraal staat wat er planologisch mogelijk is en wat er binnen deze kaders nodig is om het landgoed een impuls te geven.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief