WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren schaakt goed!
Wijdemeren, vr 7 juni 2013

Gisteravond werd in Hilversum het schaakexamen afgenomen. Namens Wijdemeren waren er acht jeugdige deelnemers.

ingezonden bericht

Wijdemeerse Kinderen goed op Schaakexamens

Gisteravond werd in Hilversum het schaakexamen afgenomen. Namens Wijdemeren waren er acht deelnemers.


Van links naar rechts: Jesse, Pascal, Yifan, Robert en Wouter met hun diploma.

Wouter en Robert Smidt uit Nederhorst den Berg scoorden beiden een 10 voor stap 1, ook Jesse uit NdB scoorde goed en slaagde. Uit Loosdrecht namen Pascal en Yifan mee, en ook zij slaagden met mooie cijfers. Het laagste cijfer was een 8 voorn deze vijf kinderen, en dat betekent 3 foutjes van 22 opgaven.

Nick en Charlotte Nurmohammed, die al jaren bij HSG schaken, deden een poging om stap 5 te halen, Nick slaagde gemakkelijk, maar Charlotte had de pech ook net in een week vol proefwerken van school te zitten. Mede daardoor had ze het examen niet zo goed voor kunnen bereiden, volgend jaar beter.

Wel leuk dat je kinderen, die je jaren terug hebt meegemaakt bij het schoolschaaktoernooi, zich zo positief ziet ontwikkelen. Ook schaakleraar Patrick Kreuning deed mee, hij ging voor stap 1, 2 en 3. Hij heeft nog het pionnen, toren en koningsdiploma, maar dat is een beetje achterhaald, dus tijd om voor de nieuwe methode op te gaan. Wel zo handig als je er les in geeft. Hij haalde voor stap 1 en 2 een 10 en voor stap 3 een 8.5. Maar waar hij normaal een uur per examen zou krijgen deed hij deze drie examens in een uur. Al met al een goede prestatie dus.

Van de acht Wijdemeerders dus 7 geslaagd en 9 diploma's binnengehaald. Ooit wordt Wijdemeren weer serieus op de schaakkaart gezet. Gefeliciteerd en nu op naar stap 2 volgend jaar. Jullie kunnen het.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief