WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA: Vragen over Bloembakken
's-Graveland, vr 7 juni 2013

Het CDA stelde op 27 mei onderstaande schriftelijke vragen over de bloembakkenproef aan het college van burgemeester en wethouders.

Nadien heeft het college al aanpassingen aangebracht in de plaatsing van de bloembakken.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden bericht
27 mei 2013

Vragen proef 30km Vaartwegen

De afgelopen dagen hebben wij geconstateerd dat door de plaatsing van de bloembakken een grote mate van onveiligheid wordt ervaren op het Noordereinde, de Cannenburgerweg en de Koninginneweg. Daarnaast is er in korte tijd grote maatschappelijke onrust ontstaan.

Hoewel de CDA-fractie een andere mening was toegedaan, respecteren wij het democratisch genomen raadsbesluit inzake de proef op de Vaartwegen.De CDA-fractie maakt zich echter grote zorgen over de veiligheid en is van mening dat op korte termijn maatregelen genomen moeten worden.

De CDA-fractie heeft de volgende vragen:

  1. Bent u het met het CDA eens dat de plaatsing van de bloembakken op verschillende locaties leidt tot gevaarlijke situaties (met name voor voetgangers en fietsers)?
  2. Bent u het met het CDA eens dat sommige bloembakken geplaatst zijn in strijd met (de geest van) het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens; bijvoorbeeld artikel 23, lid 2 (o.a. stilstaan van voertuigen binnen vijf meter van een oversteekplaats)?
  3. Bent u het met het CDA eens dat bloembakken die het veilig in- en uitrijden van (particuliere) inritten onmogelijk, dan wel moeilijk maken, zo spoedig mogelijk verplaatst moeten worden?
  4. Bent u het met het CDA eens dat de doorstroming van alle soorten voertuigen mogelijk moet blijven (conform presentatie 10 oktober 2011)?
  5. Is het college bereid de gemeenteraad voor te stellen de proef te verkorten of te stoppen indien de veiligheid in het geding blijft en de maatschappelijke onrust aanhoudt?
  6. Bent u bereid om bovenstaande vragen te betrekken bij de bespreking van dit onderwerp in uw collegevergadering van dinsdag 28 mei 2013 en vervolgens de gemeenteraad en inwoners direct daarna te informeren over de maatregelen die u op korte termijn gaat nemen om de veiligheid te waarborgen?

Gelet op de actualiteit met name op het gebied van veiligheid en maatschappelijk onrust, verzoeken wij u, afwijkend van het gestelde in het Reglement van Orde, onze vragen direct na de collegebehandeling van dinsdag 28 mei 2013 te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Fractie CDA Wijdemeren

Theo Reijn
Jan Verbruggen
Kees Haverkamp

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief