WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Varia uit de Raad
Wijdemeren, do 31 januari 2013

De raad van vanavond kende twee aktes met een tussenliggende pauze. De eerste akte waren de mededelingen, ingekomen brieven en een paar besluiten.

Voigt knapt langzaam op

Maar liefst drie raadsleden waren vanavond afwezig. Jan Verbruggen (CDA), Nanne Roosenschoon (D66) en René Voigt (DB). Ria Hennis nam het fractievoorzitterschap van de DB fractie waar. Zij verklaarde dat René Voigt langzaam opknapt van de hartstilstand die hem anderhalve week geleden trof. Hij kan weer bezoek ontvangen, zij het gedoseerd.

Crailo is mij dierbaar


Wethouder Boermans: Dierennoodhulp weg bij Crailo.

Co de Kloet: Crailo is mij dierbaar.

Wethouder Boermans gaf een toelichting op het besluit van de gewestwethouders om de dierennoodhulp bij Crailo weg te halen en medio 2013 onder te brengen in de dierenopvang in Amersfoort. Hij verklaarde dat de gemeente wel een wettelijke taak heeft op het gebied van dierenopvang, maar niets te maken heeft met het asiel Crailo. Theo Reijn (CDA) en Co de Kloet (DB) wilden er tijdig meer van weten om niet met reeds genomen besluiten te worden geconfronteerd. De Kloet: "Het dierenasiel Crailo is mij dierbaar!". Dus komt het op de agenda van de commissie.

Fractie Siderius


Het schisma in de VVD fractie treffend in beeld. Rechts het restant van de VVD fractie, Joep Frijdal en Martin Vuyk. Links Liesbeth Siderius. Tussen hen in een lege stoel. Daar is het, gisteren afwezige, raadslid van D66 gedacht. Op de achtergrond de pers. Herman Stuyver en Rik Jungmann achter de perstafel.

Liesbeth Siderius nam een lange aanloop, waarin zij nogmaals uitvoerig de argumentatie verdedigde waarom zij anders stemde dan haar VVD-fractiegenoten en zo de coalitie redde. Zij gaat door als onafhankelijk raadslid, de Fractie Siderius.

Demo carbidschieten


Achter de tafel van het ambtelijk apparaat leidde het verzoek
om in de raadszaal te gaan carbidschieten tot vrolijkheid.

Bij de ingekomen brieven trok de brief van Tineke Franssen uit Loosdrecht de aandacht. Zij klaagde in die brief over het Loosdrechtse volksvertier, het carbidschieten. Theo Reijn (CDA) wil dat het carbidschieten gaat vallen onder het vuurwerkbeleid. Co de Kloet (DB) vroeg wat dat is, dat carbidschieten. Om daar achter te komen vroeg hij om een demonstratie in de raadszaal. Er werd hem een demonstratie toegezegd, al zal die niet binnenshuis zijn.

Inburgering

De Wijdemeerse inburgeringsregels worden aangepast aan de nieuwe wet op de inburgering, die vanaf 1 januari geldt. Felix Flameling (GL) begreep dat de wet de wet is en daar niets aan te doen is. Toch wilde hij een statement maken, omdat hij de wet op onderdelen hoogst onredelijk en oneerlijk vindt.

Karts mogen

Het rijden met quads op het ijs moet verboden worden, vindt burgemeester Martijn Smit. Er was een brief binnengekomen van ijskarters met de vraag of zij wel door mochten gaan met hun vorm van ijspret. Van alle kanten kregen de ijskarters steun, al wilden de meeste raadsleden wel dat er toezicht gehouden wordt op het ijskarten.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief