WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sportveldhuur Gelijkgetrokken
Wijdemeren, wo 30 januari 2013

Wijdemeren gaat de tarieven en condities voor de huur van buitensportaccomodaties in de verschillende kernen (voormalige gemeenten) gelijktrekken.

persbericht

Eerste stap naar één accommodatiebeleid buitensport

Eén gelijkwaardig huurtarief per veld van 20% van de landelijke norm, werkzaamheden verricht  door  de verenigingen verrekenen in het huurtarief en het onderhoud van voetbalvelden bij de gemeente laten. Dat zijn de uitgangspunten van het nieuwe accommodatiebeleid buitensport  dat het college van Wijdemeren  aan de raad voorstelt.

Voorafgaand aan de gemeentelijke herindeling in 2002 zijn er door de voormalige gemeenten verschillende afspraken gemaakt met de buitensportverenigingen over o.a. het huurtarief en het  onderhoud. Het vaststellen van één accommodatiebeleid buitensport Wijdemeren  is de eerste stap naar het harmoniseren van het beleid. Om de verenigingen de gelegenheid te geven naar de nieuwe uitgangspunten en huurtarieven te groeien, stelt het college een overgangsperiode voor van maximaal vier jaar. De afgelopen periode is er veelvuldig overlegd met de verenigingen over de consequenties van het nieuwe accommodatiebeleid buitensport.

Eén gelijkwaardig huurtarief

Er is in de bestaande situatie ongelijkheid tussen de verenigingen in het huurtarief voor de velden. Door uit te gaan van één tarief per veld wordt er meer gelijkheid gecreëerd. Het college wil voor het berekenen van het huurtarief uitgaan van 20% van het landelijke gehanteerde normbedrag. Het aantal benodigde velden wil het college voortaan laten bepalen door de planningsnorm van NOC*NSF/KNVB. Verenigingen die meer velden in gebruik hebben dan volgens deze norm nodig is, zullen voor deze velden een volledig kostendekkend tarief moeten betalen.

Onderhoud sportvelden

Volledige privatisering van het onderhoud van de sportvelden zou een kostenverhoging van 95.000 euro per jaar voor de gemeente betekenen. Om die reden adviseert het college de raad om het onderhoud van de sportvelden bij de gemeente te houden. De gemeente reserveert 25.000 euro om de velden en veldinrichting in goede conditie te brengen. De verenigingen verrichten ook een aantal werkzaamheden zelf. Omdat dit de gemeente geld bespaart, stelt het college voor deze inspanningen te verrekenen in het huurtarief.

Contract SV Loosdrecht

Aan SV Loosdrecht is in 2006 het onderhoud van de velden overdragen. Het college stelt de raad voor de mogelijkheden te onderzoeken om het contract met SV Loosdrecht aan te passen richting de huidige uitgangspunten van het accommodatiebeleid buitensport.

De commissie Maatschappelijke en Sociale Zaken bespreekt  het voorgestelde accommodatiebeleid buitensport op dinsdag 5 februari.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief