WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verslag DB Vergadering
Wijdemeren, wo 30 januari 2013

Co de Kloet schreef een impressie van de laatste vergadering van DB. Met de beste wensen voor René Voigt en WIJ, dat kennelijk aansluiting zoekt.

Als Ben Steenvoorden(ex-PvdA) zich aansluit bij DB, dan heeft die partij de absolute meerderheid met tien zetels en kunnen raads- en commissievergaderingen ultrakort duren. Doet Liesbeth Siderius (ex-VVD) dat ook nog, dan kan de raad wel helemaal afgeschaft worden, want dan neemt de DB-ledenvergadering de plaats van de raad over. Interessante, maar weinig aantrekkelijke gedachte.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
DorpsBelangrijk op 28 januari 2013

 “Wat een hoop volk!”riep Harm Verhoeven toen hij maandagavond het Spieghelhuys betrad en daar veel leden van DorpsBelangen aantrof. Bomvol was het inderdaad op deze eerste ledenvergadering in het nieuwe jaar en dat zal wel zo blijven want ook in 2012 had deze maandelijkse bijeenkomst onder de roepnaam “DorpsBelangrijk”niet over belangstelling te klagen.

Er hing een donkere wolk boven de vergadering. Fractievoorzitter  René Voigt herstelt in het ziekenhuis na een hartstilstand van een week geleden en daar ging onze belangstelling in de eerste plaats naar uit. We stuurden een mooie kaart met al onze namen erop en de unanieme wens dat hij maar weer snel in ons midden mag zijn.

Opvallend was dat zich tussen de leden een delegatie van WIJ had verstopt, een PvdA afsplitsing zoals u weet. Wat deden ze daar? Onopvallend wezen, dat zeker, maar ik kan me maar niet aan de indruk onttrekken dat er meer achter zit.

De discussie over de raadsonderwerpen bepaalde zich hoofdzakelijk tot Groenewoud, de Kortenhoefse vuilstortplaats, die zal worden omgetoverd tot een paradijs van natuur en waterwoningen. Veel onzekerheid, onrust over de goede bedoelingen en vraagtekens bij de financiële verantwoordelijkheid.  De raad houdt de zaak scherp in de gaten en de hand op de knip.

Bij de rondvraag kaartte Adriaan Doets de ernstigste bedreiging van het DorpsBelangen-bolwerk van 2012 aan. De wethouders, die zouden aftreden als de gemeenteraad een besluit zou nemen dat dwars door een handhavingstraject zou lopen. Twee leden van de fractie trokken zich daar niets van aan.  Commotie alom. Maar het liep goed af.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelange
n

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief