WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
15.000 Euro naar Nieuwe Vecht
Nederhorst den Berg, ma 28 januari 2013

B en W willen 15.000 euro geven aan de Stichting Nieuwe Vecht voor een haalbaarheidsonderzoek naar het terugbrengen van de Vecht in Nederhorst den Berg.

Lees ook:

30092009 Vecht terug in Nederhorst?
15022010 Vecht terug in Nederhorst

persbericht

15.000 euro voor haalbaarheidsonderzoek ‘Nieuwe Vecht’

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om aan de Stichting Nieuwe Vecht een bijdrage van 15.000 euro uit het Recreatiefonds te verlenen om de technische en financiële haalbaarheid van het aanleggen van ‘De Nieuwe Vecht’ in kaart te brengen.

De Stichting Nieuwe Vecht wil in Nederhorst den Berg ‘De Nieuwe Vecht’ aanleggen op de plek waar zich tot de jaren zestig de Reevaart bevond. De stichting hoopt op die manier de ruimtelijke kwaliteit van het dorp en de omgeving te vergroten. Dit herstel van de cultuurhistorische waarden draagt ook bij aan de recreatieve en economische ontwikkeling van het dorp. De stichting wil een verkennend onderzoek laten uitvoeren en heeft hiervoor een bedrag van 20.000 euro ontvangen van de provincie. Zij hoopt van de gemeente het nog resterende bedrag te ontvangen.

Impuls voor Nederhorst den Berg

Het college ondersteunt het initiatief van de stichting. Door het aanleggen van ‘De Nieuwe Vecht’ zou de historische ontsluiting van Nederhorst den Berg teruggebracht kunnen worden. Daarnaast biedt het de unieke mogelijkheid om aan de Vecht meer aanlegmogelijkheden te creëren op de vaarroute Muiden - Utrecht. De recreatieve aantrekkelijkheid van het dorp wordt daardoor vergroot en de lokale economie krijgt een impuls. De gemeente heeft ‘De Nieuwe Vecht’ opgenomen in haar structuurvisie. Daarnaast maakt het deel uit van nieuwe vaarwegverbindingen, zoals die door diverse watersportpartners in 2010 onder de naam 'Vaart in de Vaart' gepresenteerd zijn. Ook staat het initiatief vermeld in de het visiedocument ‘De kern van Wijdemeren’.

Het Recreatiefonds

Begin 2012 heeft de gemeenteraad van Wijdemeren het visiestuk ‘de Kern van Wijdemeren’ vastgesteld. In het visiestuk worden diverse projecten beschreven die ertoe moeten leiden dat de Wijdemeren aantrekkelijker wordt voor recreanten en toeristen. Om de uitvoering van deze projecten mogelijk te maken is er een Recreatiefonds opgericht.

De gemeenteraad bespreekt het onderwerp op donderdag 28 februari 2013. Op 6 februari staat het op de agenda van de commissie Ruimte en Economie.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief