WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bibliotheek op School
Kortenhoef, ma 28 januari 2013

De basisscholen in Kortenhoef starten het project Bibliotheek op school. Nadat de bibliobus stopte was er geen bibliotheekvoorziening in Ankeveen en Kortenhoef.

persbericht

Gemeente Wijdemeren start project ‘Bibliotheek op school’ in Kortenhoef

Binnenkort start het project ‘Bibliotheek op school’ in de gemeente Wijdemeren. Dit project moet het lezen bij kinderen bevorderen en hen betrekken bij de boekenuitleen en overige activiteiten rondom de bibliotheek en literatuur.

Het project ‘Bibliotheek op school’ is onder andere een initiatief van de stichting ‘Kunst van Lezen’ en wordt ondersteund door de Bibliotheek Wijdemeren en de drie scholen in Kortenhoef. De gemeente stelt voor dit ‘pilot project’ een exploitatie subsidie beschikbaar van € 14.700,-. De stichting ‘Kunst van Lezen’ subsidieert € 30.000,- in deze ‘Bibliotheek op school’.

Wethouder Joost Boermans: “De bibliotheek heeft zich actief ingespannen om ook in Kortenhoef haar zichtbaarheid te versterken. De toegankelijkheid wordt via deze nieuwe locatie ook vergroot. In goed overleg met de schooldirecteuren en de bibliotheek is afgesproken dat we de driejarige pilot zo snel mogelijk starten op de Regenboogschool. Ik ben hier bijzonder verheugd over en kijk uit naar de resultaten.”

Bibliotheek op school

Voor een groeiend aantal kinderen, jongeren en volwassenen is lezen geen vanzelfsprekende bezigheid meer. Door het wegvallen van de bibliobus is er geen bibliotheekvoorziening meer in Kortenhoef en Ankeveen. Door ruimte op een school te gebruiken voor het uitlenen van boeken kunnen inwoners op een makkelijke en laagdrempelige manier aan boeken komen. De aanwezigheid van een uitleenpunt in de directe omgeving heeft een positieve invloed op het lezen van boeken. Ook krijgen basisschoolkinderen op deze manier gereedschappen om zich te ontplooien en hun schoolcarrière te ondersteunen. Het project stimuleert tot slot een intensieve samenwerking tussen scholen en de bibliotheek door het opstellen van een gezamenlijk leesbevordering beleidsplan.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief