WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Han van der Meer in Ankeveen
Ankeveen, zo 27 januari 2013

Slager Han van der Meer staat op zaterdag op de markt in Ankeveen met vlees van eigen vee.

Lees ook:

Pangang Rollade
Han's worst

persbericht

Han van der Meer op Ankeveense Markt.

Afgelopen zaterdag was hij er voor de derde keer. Wie ook weer? Han van der Meer!

In de tachtiger jaren was hij een begrip in Kortenhoef en omstreken, en had hij een winkel aan de Kerklaan. Op een gegeven moment verhuisde hij naar Loosdrecht, waar ook veel oude klanten hem trouw bleven. Door omstandigheden moest hij het vak voorlopig vaarwel zeggen.

Vol trots

Anderhalf jaar geleden besloot Han het slagersvak weer op te pakken, en wilde graag op markten zijn waren aan de man brengen. Via contacten met Tiny Beemsterboer is Han op de markt in Ankeveen terechtgekomen. Er waren nog wel wat problemen in de aanloop, waardoor de beoogde startdatum van 8 december 2012 helaas niet gehaald werd. Maar nu staat Han dan vol trots elke zaterdag op de markt in Ankeveen, daarnaast op de vrijdag in Maarssen, en vanaf deze week elke woensdag ook op de markt in Hilversum.

Han heeft “eigen vee", de zogenaamde Limosin koeien. Hij is hier in 1998 mee gestart, met als uitgangspunt vleesvee te houden op een diervriendelijke manier, "met het oog op de toekomst en vooral met respect voor natuur en leefomgeving”, zo lezen wij op zijn website www.natuur-slagerij.nl

In de verkoopwagen staan twee dames, zijn vrouw Willy en Lenet Kloosterman, de dochter van Willem Vermeulen. Dat schept een band natuurlijk! Zij werden door de Ankeveners dan ook met open armen ontvangen, en kregen vele goede reacties.

Met elkaar

Het idee van Han is dat een markt iets is, wat je met elkaar moet doen. Bruisend Ankeveen vindt dat ook; het beste voorbeeld daarvan was de kerstpakket-actie in december. Afgelopen week hadden Han en Rene Ketelaar daarom reclames die op elkaar afgestemd waren:  de één had rookworst in de aanbieding, de ander zuurkool en boerenkool. Een mooie combinatie!

Han probeert in zijn verkoopwagen ( de vleeskar zoals hij hem zelf noemt) een zo breed en uitgebreid mogelijk assortiment te bieden. Toch moet hij zich ook weer beperken en keuzes maken. Naast rundvlees heeft hij ook (scharrel)kip producten, en milieukeur varkensvlees. Om klanten te binden wordt er gewerkt  met een spaarkaartsysteem, iets wat Bakker Sturkenboom ook doet. Han is enthousiast, en dat stralen ook de beide dames uit.

Wij wensen Han van der Meer een goede toekomst toe in Ankeveen, en hopen dat zijn aanwezigheid ook een positieve uitstraling heeft op de markt in zijn geheel!

Overigens zijn wij van mening dat er altijd nog meer ruimte is voor nieuwe ondernemers.

Namens Bruisend Ankeveen,
Jan van Ingem
www.bruisendankeveen.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief