WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schaatsen in Loosdrecht
Wijdemeren, za 26 januari 2013

Na een paar weken met zeer wisselende ijscondities en sneeuw viel vandaag de dooi in. De afgelopen dagen hield de Loosdrechtse ijsclub o.a. een baan open op de Vuntus.

Het vroor hard de afgelopen twee weken, maar er viel ook veel sneeuw. De schaatsliefhebbers leefden dan ook tussen hoop en vrees. Ruim een week geleden werd nog gesproken over een eventuele Elfstedentocht. Toen kwamen de zware sneeuwbuien en werd iedere hoop op toertochten en ijs in Wijdemeren in de grond geboord. In geen enkele kern in Wijdemeren leek er nog kans op serieuze toertochten.

Dat bleef zo tot enkele dagen geleden een baan op de Stille Plas geveegd bleek. Een baan op de Vuntusplas en daarna nog op de Eerste Plas, geveegd onder de bezielende leiding van Jacob van der Meulen van de IJsclub Loosdrechtse Plassen (IJLP), kwam woensdag beschikbaar voor de vele liefhebbers. Onderstaande video werd vorig jaar gemaakt voor de website van de IJLP.


Video IJLP

In Ankeveen, Kortenhoef en Nederhorst den Berg werd niet georganiseerd geschaatst en bleef het rustig. De enige gebeurtenis in Ankeveen die de media haalde was het natte pak van ijsmeester David Pos.

Gisteren was het een stralende dag, vandaag was het bewolkt. In de loop van de dag begon het te sneeuwen en steeg de temperatuur langzaam naar het nulpunt. Het wachten is op de volgende ijsperiode.

bron
WWK
video
IJLP
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief