WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Koppelcross GWC
's-Graveland, ma 21 januari 2013

Op zondag 27 januari 2013 wordt de Oogzorg Briljant Koppelcross verreden op het parcours van GWC de Adelaar aan het Kininelaantje te Hilversum.

persbericht

Oogzorg Briljant Koppelcross 2013

Op zondag 27 januari 2013 wordt na een jaar afwezigheid de Oogzorg Briljant Koppelcross verreden op het parcours van GWC de Adelaar aan het Kininelaantje te Hilversum. De start is om 10.30 uur. De organisatie is in handen van de wielerverenigingen GWC de Adelaar uit Hilversum en de Eendracht uit Loenen a.d. Vecht.

Deze koppelcross is de traditionele afsluiting van het cross-seizoen in Midden Nederland. Er wordt gereden in koppels van 40- en 40+ renners. Na de start door de 40- renners nemen na één ronde de 40 + het over. Er staan maximaal veertig koppels aan de start. De wedstrijd duurt 1 uur. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de kantine van GWC de Adelaar. Naast bloemen en bekers voor de eerste 3 koppels, is er voor elke renner een herinneringspenning.
Na de wedstrijd is er ook een gratis loterij. Elke renner en elke bezoeker ontvangt een gratis lot. Tijdens de prijsuitreiking worden de winnaars getrokken van enkele prachtige prijzen, waaronder een mooie koffiemachine.

Veel toppers, waaronder twee nationale kampioenen

Het rennersveld van de Koppelcross is dit jaar sterker dan ooit. Er staan maar liefst twee regerend Nederlands Kampioenen aan de start. Ivar Hartogs (Giant), de veelvraat uit Amersfoort, komt dit jaar voor het eerst mee doen aan de koppelcross. Hartogs heeft dit jaar nog geen enkele wedstrijd verloren! De zegeteller staat op dit moment op 23. Hij verschijnt aan de start met Jack van ’t Pad.
De kersverse Nederlands kampioen bij de masters, Micha de Vries (Cube-Nutswerk) uit Hilversum staat ook aan de start. Hij heeft al verschillende edities gewonnen en was vorige keer 3de. Hij koppelt wederom met Bianca van den Hoek (Parkhotel Valkenburg CT). Ook Van den Hoek doet het goed dit jaar met al 7 podiumplaatsen en 2 overwinningen.

De regerend koppelkampioenen zijn dit jaar niet van de partij. Ad Guldemeester, vorig jaar winnaar met Jordy Beuker, rijdt dit jaar met Dimitri Veerman. De plaatselijke eer wordt verdedigd door Roderik Egberink en Vincenzo Pascarella. Dit Hilversums duo kwam vorig jaar net tekort om te winnen.
Willem van Heerdt en Wytze de Vries vormen ook een sterk koppel. Van Heerdt heeft zijn goede vorm uit Zuid-Afrika (waar hij de Cape Pioneer reed) mee genomen en De Vries is dit jaar ook een stuk sterker geworden. Mattijn Motshagen, voormalig Nederlands Kampioen veldrijden, rijdt samen met vader Barend Motshagen. Andere regionale koppels zijn meervoudig winnaar Hans Voorn en Michiel Jansen, de twee regerend clubkampioenen in hun categorie Alfred en Mike Raven, Ronald van Ekeris en Enzo Hilhorst, Ook baanwielerenner Ocko Geserick rijdt mee, samen met Raimon Knip uit Kortenhoef.

Het weer zal van grote invloed zijn op de uitslag van de wedstrijd. Als het nat is, verandert het parkoers is een zwaar lopende modderpoel. De mannen met macht komen dan beter tot hun recht. Is het droog, dan is stuurvaardigheid en het rijden met een hoge hartslag van groter belang.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief