WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Aurelia Kwartet bij KadDijk
Kortenhoef, vr 18 januari 2013

Op 7 februari a.s. is veertiende eeuwse saxofoonmuziek te beluisteren bij Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

persbericht

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Aurelia Saxofoon Kwartet: De waanzinnige 14de eeuw

14de eeuwse saxofoonmuziek? Op 7 februari a.s. is dat te beluisteren bij Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Op de planken staat dan het Aurelia Saxofoon Kwartet met een bijzonder programma, waarin de 14de en de 21ste eeuw elkaar een hand reiken.

Bij saxofoons denken de meeste mensen niet meteen aan de 14de eeuw. Maar het Aurelia Saxofoon Kwartet overschrijdt graag grenzen, zowel in de ruimte als in de tijd. Het kwartet werkt samen met kunstenaars uit verschillende vakgebieden en beheerst een breed repertoire. Het is een inspiratiebron voor jonge musici over de gehele wereld.

Via Aurelia

De Via Aurelia vormt al twintig eeuwen de verbindingsweg tussen Rome en de Franse Rivièra. Aan deze weg in de Italiaanse hoofdstad vormden vier jonge Nederlandse saxofonisten in de zomer van 1982 een kwartet. Hun concerten werden door het Romeinse publiek zo enthousiast ontvangen dat zij in Nederland besloten door te gaan. Sindsdien heeft het kwartet getoerd over de hele wereld, meer dan tien cd’s opgenomen en ongeveer honderd stukken (aan het kwartet opgedragen) in première gebracht.

Zwarte dood

Bij Kunst aan de Dijk staat de 14de eeuw op het programma, een duistere periode voor Europa. Een derde van de bevolking is weggevaagd door de zwarte dood, het continent wordt geteisterd door oorlogen. Maar zelfs in deze donkere tijden beweegt de muziek, van eenvoudige polyfonie naar wilde grilligheid. U kunt luisteren naar componisten als Guillaume de Machault en Johannes de Ciconia. De stemmen van vier saxofoons vertellen het verhaal.

Het Aurelia Saxofoon Kwartet bestaat uit Johan van der Linden (sopraansaxofoon), Niels Bijl (altsaxofoon), Arno Bornkamp (tenorsaxofoon) en Willem van Merwijk (baritonsaxofoon).

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 7 februari 2013, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 15,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief