WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Klussen voor NLdoet 2013
Wijdemeren, ma 14 januari 2013

Op 15 en 16 maart gaan het college van B en W, de gemeenteraad en het gemeentelijk Management Team weer klussen aanpakken in het kader van NLdoet 2013.

persbericht

Voor 1 februari subsidie aanvragen
NLdoet 2013: College en gemeenteraad Wijdemeren gaan weer klussen

Op 15 en 16 maart 2013 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van het land, georganiseerd door het Oranje Fonds. In Wijdemeren gaan het college van burgemeester en wethouders, de voltallige gemeenteraad en het gemeentelijk Management Team weer klussen aanpakken. In de raadsvergadering van december heeft het CDA hen hiertoe opgeroepen.


Martijn Smit: "Kijk Theo, let goed op, dit is een accuboormachine en zo moet je er mee boren. Handig hè."
Theo Reijn: "Leuk om eens te zien. Normaal doe ik alleen in asfalt en beton. Tunnels bouwen en zo."

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Bij veel dorpsactiviteiten zijn ze onmisbaar. Als er bijvoorbeeld geen vrijwilligers zijn die, onder barre omstandigheden, aan de ijsbanen werken betekent dat minder schaatsplezier en minder veiligheid op het ijs. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich een dag(deel) in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Vorig jaar waren al 300.000 Nederlanders actief tijdens NLdoet, een recordaantal. In 2013 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been brengen.

Met elkaar

'Met elkaar voor een sterk Wijdemeren is ons motto voor deze raadsperiode', vertelt CDA-fractievoorzitter Theo Reijn. 'Dat staat voor een samenleving die we met elkaar maken en de vier kernbegrippen van het CDA in zich hebben. Dat betekent ook initiatieven nemen om met onze oppositie- en coalitiecollega's of maatschappelijke organisaties activiteiten ondernemen. Deze keer weer de vrijwilligersdagen en eerder een gezamenlijk protest tegen de provinciale bezuinigingen op het openbaar vervoer, de WMO-bijeenkomst en het Stille Armoede-project.'

Samen aan de slag

Voor Reijn is het vanzelfsprekend dat het CDA opnieuw de organisatie van de gezamenlijke actie in Wijdemeren op zich heeft genomen. Reijn: 'Dat doen we graag en hopen ook in Wijdemeren meer klussers dan de 53 van vorig jaar aan de slag te krijgen. Niet alleen college, gemeenteraad en fractieassistenten hebben toen de handen uit de mouwen gestoken, maar ook andere CDA-leden en inwoners van onze dorpen. In Ankeveen hebben we het clubhuis en de voetbalvelden van ASV opgeknapt, in Kortenhoef de zaal voor het concert van BMOL feestelijk ingericht, in Oud-Loosdrecht het watersporteiland SailWise voor mensen met een beperking of chronische aandoening vaarklaar gemaakt en in Nieuw-Loosdrecht een belevingsgang in de Beukenhof ingericht.'

Een klus te klaren?

Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Meld je klus dan aan op www.nldoet.nl. Als je dit vóór 1 februari 2013 doet, dan kan het Oranje Fonds een bijdrage geven van maximaal € 450,-.

Theo Reijn: 'Begin februari gaan we de klussen voor dit jaar vastleggen. We leggen de lat hoog en mikken op 75 vrijwilligers voor klussen in de verschillende dorpen van Wijdemeren. Naast de politici worden bestuursleden van politieke partijen, ambtenaren en andere maatschappelijk betrokken inwoners van onze dorpen opgeroepen mee te doen.' Aanmelden kan bij: fractie@wijdemeren.cda.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief