WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Alliantie isoleert Overmeer
Nederhorst den Berg, ma 14 januari 2013

In de wijk Overmeer in Nederhorst den Berg start de Alliantie binnenkort met groot onderhoud aan haar woningen gecombineerd met isolatie en energiebesparing.

persbericht

Alliantie-huurders worden energiecoach

De Alliantie maakt haar huurders energiebewust. In de maanden januari en februari worden drie huurders van de Alliantie opgeleid tot energiecoach. De bewoners leren in een kort opleidingstraject alles over energie en energiebesparing. De opgeleide energiecoaches geven op hun beurt weer besparingsadviezen aan bewoners in hun eigen buurt. Zo wil de Alliantie op een laagdrempelige manier, haar huurders bewust maken van het energieverbruik.

Isolatieproject Overmeer

In de wijk Overmeer in Nederhorst den Berg start de Alliantie binnenkort met groot onderhoud aan haar woningen. Het onderhoud wordt gecombineerd met een uitgebreid pakket aan energetische maatregelen. In dit project voorziet de Alliantie woningen van onder andere diverse vormen van isolatie en energiezuinige (verwarmings)installaties. Hiervoor was 70% instemming van de bewoners nodig en dat is behaald. Dat is niet alleen goed voor het milieu en het wooncomfort, maar ook voor de portemonnee van de bewoners.

Energiezuinig verbouwen én leven

De combinatie van een energiezuinig huis met energiezuinig gedrag, werkt natuurlijk het beste. Door zelf bewuster om te gaan met energie kan een gemiddeld gezin al snel tot 10% besparen op de energierekening. De energiecoaches stimuleren energiebewust gedrag door inzichtelijk te maken hoeveel mensen met hele eenvoudige maatregelen kunnen besparen. Zoals de verwarming uitdoen een uur voordat je gaat slapen en de wasdroger minder gebruiken wanneer het buiten droog is.

Inzicht in eigen gedrag

Edwin Prins van de Alliantie over het initiatief: “Wij kunnen als woningcorporatie zorgen voor goed geïsoleerde woningen die minder energie verbruiken, maar een bewoner kan nog meer besparing behalen door wat dingen anders te doen. De energiecoaches geven inzicht in het effect van je eigen gedrag, wat direct zichtbaar maakt waar je kunt besparen. En wie wil dat nou niet?” De Alliantie bereidt diverse isolatieprojecten voor om in 2013 uit te voeren, onder anderen voor woningen in Bussum, Hilversum en Huizen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief