WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Trio Dumas in Jagthuis
Horstermeer, ma 14 januari 2013

Op zondag 27 januari speelt het Trio Dumas o.a. werken van Mozart en Berio in het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Drie musketiers concerteren in het Jagthuis

En de drie noemen zich Trio Dumas. De leus van de drie musketiers "één voor allen en allen voor één" uit Alexandre Dumas' beroemde boek verleende het trio zijn naam. Dat betekent dat het trio zich als Trio presenteert, maar ook dat er duo of solo gespeeld kan worden.

Zo brengen de drie een maximum aan variatie, waar u weer van kunt genieten. Zondag 27 januari staan op het programma in het Jagthuis twee trio’s: de Divertimenti van Berio en van Mozart. Daartussenin speelt elke musicus een solowerk. Gespeeld door violist Joseph Puglia hoort u een aantal Caprices van Paganini, door altviolist Chaim Steller de Cadens van Penderecki en cellist Örs Kőszeghy zal de Sonate voor cello solo van Hindemith spelen. Dit laatste werk kunt u thuis al beluisteren en bekijken via zijn website: www.orskoszeghy.com. Echt zeer de moeite waard!

De leden van Trio Dumas komen uit drie zeer verschillende landen: de V.S., Hongarije en Nederland. Daarmee komt elk uit een eigen cultuur en traditie, maar overschreed ook zijn grenzen. Zo studeerde violist Joe Puglia aan de vermaarde Julliard School in New York en in Den Haag, altviolist Chaim Steller in Amsterdam en Freiburg en cellist Örs Kőszeghy in Budapest en Amsterdam. Allen zijn nu lid van vooraanstaande ensembles en orkesten: Joe bij het Asko|Schönberg-ensemble, Chaim bij Orchestra Mozart Bologna en het Lucerne Festival Orchestra en Örs bij Amsterdam Sinfonietta. We zijn blij dat er in hun agenda’s een gezamenlijke datum is gevonden om in het Jagthuis op te treden. We beloven u een spectaculair concert!

Informatie

Zondag 27 januari, aanvang 15.30 uur, entree 17 euro. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief