WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kreuning Collectie
Ankeveen, za 12 januari 2013

Patrick Kreuning zond de afgelopen dagen drie ingezonden brieven. Gebundeld in onderstaande bloemlezing. Rijp en Groen.

Update 14-1-2013, 12.11: De eerste onderstaande ingezonden brief is een vroegtijdige 1 april grap van Patrick Kreuning.

ingezonden brieven

TEVEEL ONNODIG VERKEER IN DE DORPSKERNEN KORTENHOEF, S GRAVELAND EN ANKEVEEN

Veel te veel mensen klagen over het drukke verkeer in hun dorpskernen, terwijl zij zelf de grootste veroorzakers van die overlast zijn. Van de 100 bewegingen qua verkeer binnen deze drie dorpen komt er volgens onderzoek ruim 66% uit de eigen dorpen. Denk hierbij aan het op en neer gaan van mensen die hun keinderen naar school brengen of die even met de auto naar de meenthof rijden.
Dat zijn 2 bewegingen per 100, en dat soms wel 4x per inwoner, dan kom je per honderd bewegingen al op 8 bewegingen van 1 inwoner. Het college heeft daarom besloten een proef op te starten. Vanaf april worden de drie dorpen autoluw gemaakt. Er worden langs de loodijk en de vreelandse weg parkeerplaatsen aangelegd waar bewoners hun auto voor de nacht kunnen stallen. Die overige 2-3 km zijn makkelijk te wandelen of te fietsen aldus de heer Smit, Burgemeester van deze gemeente.
Voor bedrijven geld uiteraard een uitzondering, net als voor taxi\'s en voor bussen van connexxion. Maar de gemeente wil af van die beschuldigende vinger en eerst de hand in eigen boezem steken. Met de vinger wijzen is zo makkelijk, maar de schuld bij je zelf zoeken is te moeilijk kennelijk, tijd om eens met de neus op de feiten gedrukt te worden aldus onze burgemeester Martijn Smit.

Patrick Kreuning
Ankeveen


DIT WEEKEND BARST HET GROOTSTE SCHAAKTOERNOOI TER WERELD WEER LOS IN WIJK AAN ZEE, OOK WIJDEMEREN IS VERTEGENWOORDIGD.

Dit weekend is het alweer de tigste keer dat in wijk aan zee het grootste schaaktoernooi ter wereld wordt verspeeld. Waar vroeger namen als euwe en timman ons land vertegenwoordigden zijn dan u Amish Giri en Jan Smeets.
Maar ook amateurs zijn er welkom om hun krachten te beproeven.
Vanuit Wijdemeren neemt Cobus Bosscha deel aan het rapid toernooi, Preben Guldberg uit \'s Graveland doet mee aan de 10 kampen en tot slot Patrick Kreuning aan de weekend vierkampen. Meer heb ik er niet kunnen ontdekken in de lijsten, maar ik kan altijd iemand over het hoofd gezien hebben, excuses daarvoor. In elk geval hebben zij zomaar kans t5egen amateurs uit australie, canada, rusland of amerika te moeten strijden. Echt, een groot deel van de schaakwereld gaat zich weer verzamelen in Wijk aan zee. Ook altijd leuk voor een gecombineerd uitje, dagje strand en s middags even kijken hoe de wereldtop het doet of een lezing bijwonen. Of wellicht vindt u in de schaakmarkt waar diverse schaakhandelaren acte de presence geven wel dat ene boek, of die digitale klok? Wellicht wilt u gewoon de Wijdemeerders aanmoedigen? Sowieso is het een leuk dagje uit, zeker als u wat met schaken heeft en er valt echt van alles te beleven de komende 3 weken in wijk aan zee.

Patrick Kreuning
Ankeveen


Het fietspad bij het ankeveense pad.

Het is maar een klein stukje, veel automobilisten zullen het derhalve niet kennen.
Maar het stukje fietspad ter hoogte van het hek bij het Ankeveense pad verkeerd in een zeer slechte toestand.
Reeds eerder heb ik melding gedaan bij de heer Abrahamse en toen was e.e.a. ook binnen een maand opgeknapt. Maar wel op een dusdanige wijze dat het fietspad nu helemaal aan vlokken is gereden, de kuilen nog ideper zijn, zeker met de komende vorstperiode geen pretje, het is met de fiets echt ploegen alsof je op een mountainbike door dikke lagen modder fietst. Wanneer dringt het nu eens tot onze gemeente door dat asfalteren zoveel simpeler en goedkoper is? Het gaat om 2 stukjes van nog geen 10 meter.
Met de fiets of brommer rijdt je dat niet kapot, en mochten er bomen op dat bepaalde stuk staan die de wortels omhoog drukken, dan is dat een kwestie van: dan maar kappen.
Van het hele perceel er nast zijn ook de bomen massaal gekapt, het schijnt dat ze ziek waren. Nou, dat horen we wel vaker binnen onze gemeente.
Een asfaltpaadje langs het hek, langs 2 kanten, niet heel veel moeite, wel een oplossing en op de lange termijn een goede kostenbesparing.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief