WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sterrenkijken in 's-Graveland
's-Graveland, za 12 januari 2013

Op zaterdag 19 januari stelt de Werkgroep Praktische Sterrenkunde haar telescopen op bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

persbericht

Sterrenkijken bij Natuurmonumenten

Enkele avonden per jaar houdt de Werkgroep Praktische Sterrenkunde (WPS) openbare sterrenkijkavonden op de hei bij Huizen (NH) of bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's- Graveland, nabij Bussum & Hilversum.


De Orionnevel

De volgende sterrenkijkavonden worden gehouden op 18 en 19 januari. Op die avonden is er een eerste kwartier Maan. Daarnaast zullen wij Jupiter met zijn manen, de Orionnevel en vele andere objecten kunnen bekijken.

Net als in het kijkseizoen 2011 - 2012 zullen wij alleen op de vrijdagavond in Huizen zijn. Op zaterdag staan de telescopen opgesteld bij het bezoekerscentrum Gooi & Vechtstreek van Natuurmonumenten in 's Graveland. Iedereen is welkom vanaf 20:00!

Op de sterrenkijkavonden staan diverse telescopen opgesteld. De amateurastronomen kunnen u de weg wijzen aan de sterrenhemel d.m.v. de sterrenbeelden en u kunt vragen stellen op het gebied van astronomie.

Afhankelijk van de tijd van het jaar, kijken wij naar planeten, de Maan, sterrenstelsels, nevels, sterrenhopen en vele andere objecten. Het sterrenkijken is gratis.

Er zijn ook sterrenkaarten en eenvoudige leerzame boekjes te koop en ook kan men een vrijwillige bijdrage aan de afdeling kwijt in de Fooienpot, bestemd voor het organiseren van meer activiteiten voor het publiek.

U bent er ook welkom als het licht bewolkt is, want dan kán het opklaren. Bij dichte bewolking en bij storm en regen gaat het niet door.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
KNVWS
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief