WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Een avond vol verrassingen
Wijdemeren, do 10 januari 2013

Co de Kloet (DB) schreef een nabeschouwing over de commissie van eergisteren. Een avond vol verrassingen vond hij het.


Co de Kloet

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
Cie verg. MSZ + B&M op 8 januari 2013

Ik vond het een avond vol verrassingen, de commissie avond van dinsdag jl.  De grootste verrassing was de prachtige primeur van de Wijdemeerse Webkrant, die in de ochtend al meldde dat de VVD raadslid Liesbeth Siderius uit de fractie had gestoten. Ze legde een korte verklaring af waar de commissieleden niet veel wijzer van werden, net zo min trouwens als van het persbericht van de VVD dat sprak van een “onoverbrugbaar verschil”, nou daar heb je wat aan.

En dan denk je, ja, wat staat er nu eigenlijk op de agenda. De nieuwe wet inburgering, de archiefverordening en een VVD hartenkreet over de brandweer. Daar zullen weinig commissieleden opgewonden van raken. Maar dan komt de tweede verrassing: het gepassioneerde optreden van ambtenaar Spijkerman, die een fantastisch betoog hield over het belang van het archief, de nieuwe wet, de veranderingen, de moeilijkheden en mogelijkheden en de verbeteringen. De commissie viel stil in bewondering en het scheelde maar weinig of ze was in applaus losgebarsten.

En later toen Joep Frijdal van de VVD zijn zorgen over de toekomstige ontwikkelingen bij de brandweer had geuit noteerde ik een derde verrassing. Een uitvoerige en heldere uiteenzetting van burgemeester Martijn Smit, die niet het overbekende “ik heb altijd gelijk” principe hanteerde maar genuanceerd op Frijdals betoog inging en sommige van zijn zorgen deelde.

Drie verrassingen dus op één avond. Als je dan ook nog de aangename sfeer meerekent en niet te vergeten het tijdstip van het slotakkoord - half tien – dan is 2013 goed begonnen. Behalve dan natuurlijk voor Liesbeth Siderius, die de eerste verrassing liever aan zich voorbij had laten gaan.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief