WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wit-Russische Pret
Oud Loosdrecht, do 3 januari 2013

Dertig Wit-Russische kinderen, die in de regio te gast zijn bij gastouders, hadden de middag van hun leven in het Kindertrefpunt.

ingezonden bericht

Een  vrolijke invasie in het Kindertrefpunt

Dertig Wit-Russische kinderen van 8, 9 en 10 jaar, die zeven weken te gast zijn bij gezinnen in Hilversum en omgeving, werden getrakteerd op een leuke speelse middag op de Piratenschool in Oud Loosdrecht.

Het was een dolle boel vanmiddag, derde kerstdag, in Oud Loosdrecht.
Kapitein Tornado en Heleen hadden de deuren van het kindertrefpunt wijd opengegooid en stonden met vlag de kinderen, die met hun gastouder aankwamen, te verwelkomen.

De kinderen keken aanvankelijk een beetje verlegen. Wat staat ons hier te wachten?? Lang duurde die verlegenheid niet want eenmaal binnen gingen ze helemaal los op het piratenboot springkussen. Geholpen door tolk Luda begrepen ze de goocheltrucs en alle vragen van kapitein Tornado over zijn schatten .

Ook de bevelen om te oefenen hoe je al springend, klimmend en dansend een piraat kan worden begrepen ze heel goed. Trouwens zwaardvechten ging hen ook goed af. In de kortste keren vlogen vesten, truien sweatshirts en blouses uit. Je krijgt het namelijk ontzettend warm van al dat piratenwerk en zoeken naar schatten. Drinken en een ijsje helpen tegen de hitte. Bezwete hoofden en haren en glimmende, blije koppies alom.

De luide muziek kwam boven de golven uit en schalde over het Oppad. Het werd een echt feest en zeker toen in het laatste kwartier, na het vertrek van kapitein Tornado, ook de Kerstman zelf nog even langs kwam om de kinderen een vrolijk kerstfeest en een HAPPY New Year te wensen. En dat is echt van toepassing want in Wit Rusland wordt kerst op 7 januari 2013 gevierd. Dat is de dag dat deze jongens en meisjes weer in de bus stappen om naar hun ouders terug te gaan. Behalve het traditionele kerstverhaal, dat ze in de Russisch - orthodoxe kerk leren, vieren zij het feest van vadertje Vorst. Een soort neef van de Kerstman. 

Dit verblijf in Nederland zal onvergetelijk voor hen zijn. Ze gaan ook nog naar de dierentuin en naar Dordrecht naar de grote Ark van Noach. Maar deze fantastische middag bij kapitein Tornado zullen ze niet snel vergeten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief