WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren met Stichtse Vecht?
Wijdemeren, vr 8 februari 2013

Wim van Oudheusden pleit ervoor dat Wijdemeren fusiebesprekingen aan gaat met Stichtse Vecht en uit het Gewest Gooi en Vechtstreek stapt.

In 2004 en 2005 werden er intensieve onderhandelingen gevoerd tussen Wijdemeren en Loenen (nu onderdeel van Stichtse Vecht) over een eventuele fusie. Dat ging toen heel ver. Partijen die met elkaar spraken. Collegeleden die over en weer met elkaar spraken en een ambtelijke werkgroep om de zaak voor te bereiden. Tot het Loenense college viel en de ballon plofte.

Lees ook:

Herindeling van de Baan? 20-2-2005
In Loenen sloeg Twijfel toe 23-2-2005
Geen goed woord voor Loenen 24-2-2005
Loenen wispelturig 31-5-2005

ingezonden brief

Nu er terecht sterk wordt gestreefd naar 5 landsdelen met daarbinnen grote gemeenten lijkt het me HET moment om te pleiten voor een samengaan van Wijdemeren met de gemeente Stichtse Vecht.

Wijdemeren is een Groene Hartgemeente die in de Provincie Utrecht ligt. Ook Stichtse Vecht (Breukelen. Loenen, Maarssen) is dat. Logische gedachte is m.i. om de belangen van alle Plassengemeenten (natuur, agrariërs, recreatie) samen te gaan/blijven behartigen in een nieuwe grotere gemeente. Vandaag de dag hebben beide gemeenten teveel en te DURE externe adviseurs nodig om hun gemeente overeind te houden!

Nu Hilversum ter Sype heeft laten vallen is het duidelijk wat zij willen: zij geven de voorkeur aan bouwen op Anna's Hoeve en zien ter Sype als lastige concurrent! NB: de VVD wethouder Looren zou in strijd met het voorstel van ter Sype lobbyisten binnen B&W Hilversum zorgen voor voldoende draagvlak en weigerde openbaarheid van stukken hierover! Zij faalde.

In het verleden verknalden minister de Boer (Milieu, PvdA), Ed Reijn (CDA wethouder Hilversum) en Gedeputeerden Moens en Heller (Groen Links) en dan nu welgeteld 1 journalist van de G&E een ambtelijk zeer breed gedragen compromis, nl sluiting van baan 13-31 en aanleg van een (semi)verharde baan.

Wanneer zal het verstand prevaleren boven de puur politieke processen in en rond Wijdemeren? Wat is er tegen een VERBETERING van het milieu rond het vliegveld? Wat is er tegen 1000 minder woningen die minder geluidsoverlast krijgen bij dit compromis? De enige partij die voet bij stuk hield was de PvdA in Hilversum en Wijdemeren! Laat je niet langer piepelen door Hilversumse "eigen parochie eerst" politici!

Stap uit het gewest Gooi&Vechtstreek, want daar was het plan om 600 woningen te realiseren in ter Sype, nu geblokkeerd door een bange eigen volk eerst raad in Hilversum. Laat de Provincie Noord-Holland nu alsjeblieft haar rug recht houden en het vliegveld cf. het prima compromis een VOLLEDIG ter Sype mogelijk te laten maken.

Als ook daar slappe knieën en een buigzame rug gaan opspelen, dan bewijst NH haar Provinciale taak niet aan te kunnen en ben ik voor opschalen van NH, Utrecht en Flevoland.

Wim van Oudheusden
Hilversum

Naschrift redactie:

Wim van Oudheusden schrijft: "Wijdemeren is een Groene Hartgemeente die in de Provincie Utrecht ligt."

Hij heeft zeker even niet opgelet.

Op 12 juli 2001 werd in de Staatscourant het besluit gepubliceerd dat Wijdemeren per 1-1-2002 werd ingedeeld bij Noord-Holland. Voor 14.000 Wijdemeerders in Nederhorst den Berg (5000) en 's-Gravelanders (9000) veranderde er wat dat betreft niets. De 9000 inwoners van Loosdrecht verhuisden op 1 januari 2002 uit de provincie Utrecht naar Noord-Holland.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief