WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
KadD krijgt VVD taart
Kortenhoef, vr 8 februari 2013

Het VVD-statenlid Köpsal Gör kwam vanmorgen naar Kortenhoef om daar de uitreiking van de jaarlijkse VVD-taart te verrichten aan Stichting Kunst aan de Dijk.


V.l.n.r. Joep Frijdal (fractievoorzitter VVD Wijdemeren), Dirk Jan van Haren Noman (vz Kunst aan de Dijk), Köpsal Gör, VVD Statenlid NH, Anne Wertheim (vice-voorzitter KadD), Pia van Wijnbergen (KadD), Tilli Klaassen (KadD), Gerard Abrahamse (wethouder VVD Wijdemeren).

persbericht

Kunst aan de Dijk krijgt Taart van VVD

Sinds 1981 drukt de stichting Kunst aan de Dijk haar onmiskenbare stempel op het culturele leven van Kortenhoef en de omringende dorpen. In dat jaar organiseerde de stichting de eerste tentoonstelling in het Oude Kerkje van Kortenhoef. Hiermee werd een lange reeks culturele evenementen ingeluid. De belangstelling voor de vele concerten, schrijvers en de jaarlijkse tentoonstelling laat zien dat het vuur nog niet gedoofd is. Het Oude Kerkje is uitgegroeid tot een cultureel centrum voor de gemeente Wijdemeren.

In de loop der jaren heeft het aanbod van Kunst aan de Dijk vaste vorm gekregen. De stichting biedt allereerst een uitgebalanceerd muziekprogramma, met vijf concerten in het winterseizoen. Daarnaast is er éénmaal per jaar een literaire avond. De schilderijententoonstelling rond Pinksteren vormt het jaarlijks hoogtepunt. De stichting Kunst aan de Dijk geeft zoveel mogelijk publiciteit aan deze evenementen.

De belangstelling voor de evenementen is groot. De concerten worden bezocht door gemiddeld 150 tot 200 bezoekers. Ditzelfde geldt voor de literaire avond. Op de jaarlijkse tentoonstelling, die drie weken duurt, mogen we ruim 2000 bezoekers verwelkomen. Daarmee geeft Kunst aan de Dijk niet alleen een belangrijke impuls aan het culturele leven in de gemeente Wijdemeren, maar weet de stichting ook bezoekers uit de omgeving te trekken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief