WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Weg geschrapt. Stilte op de Hei?
Loosdrecht, di 16 april 2013

Eddie de Paepe kan opgelucht ademhalen. Zelfs een eventuele ontsluiting van Ter Sype over de Noodweg naar de A27 is gesneuveld. Stilte op de hei?

Stippellijntje

In de conceptstructuurvisie 2030 van Hilversum was een stippellijntje gezet dat van de Vreelandseweg achterlangs Kerkelanden aansloot op de Noodweg, om bij de Rading aansluiting te geven op de A27 (Almere-Utrecht). Een voortreffelijk idee met een vooruitziende blik van het Hilversumse college, om de Diependaalselaan te ontlasten en het verkeer uit Wijdemeren, inclusief dat uit de toekomstige nieuwbouwwijk Ter Sype (ruim 500 woningen), af te handelen. Overigens een schets nog veel verder uitgewerkt moest worden.


De Structuurvisie 2030 van Hilversum.
Het geschrapte stippellijntje van de N201 naar de A27.
Linksboven de N201 bij de Intratuin, rechtsonder de nieuw aan te leggen aansluiting op de A27.

Hetze

Nadat in de Gooi en Eemlander, bij monde van Eddie de Paepe van de actiegroep Geen Heerie op de Hei, , een hetze was gestart tegen nieuwbouw op Ter Sype en de verharding van de banen van vliegveld Hilversum, kwam ook de structuurvisie in beeld waarop een stippellijntje getekend stond dat geen genade kon vinden in zijn ogen. Dat leidde tot grote woede bij de redacteur van de Gooi en Eemlander. Die woede kwam tot een hoogtepunt in een tendentieus stuk in de krant van zaterdag 16 december waarin de verantwoordelijke wethouder (Jooren) door hem met de grond gelijk werd gemaakt.

Project compleet opgeblazen

Het stokje werd overgenomen door enkele Hilversumse politieke partijen. De afspraken met Wijdemeren over het vliegveld en Ter Sype werden opgeblazen. Vandaag meldt Ediie de Paepe trots op de voorpagina van het regiokatern "Weg door de natuur geschrapt". Ook de aansluiting van de N201 met de A27, die de Diependaalselaan en Loosdrecht lucht zou moeten geven is uit de structuurvisie geschrapt, waarmee de sloop van alle goede voornemens compleet is, zoals Eddie de Paepe in de krant bij voortduring krachtig bepleit heeft.

Terug bij af

Waarmee het hele proces na twintig jaar polderen weer terug is bij af. En de rust op zijn hei tijdelijk is weergekeerd.

Dossier Vliegveld / Ter Sype

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief