WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM: Kikkers en Vogels in Mei
's-Graveland, di 16 april 2013

In de meivakantie zijn er volop activiteiten voor gezinnen bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland.

persbericht

Coole Kikkers bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

In de meivakantie zijn er volop activiteiten voor gezinnen bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. Kom op woensdag 1 mei tussen 11.00 en 15.00 uur en speel het ‘Coole Kikkerspel’ en leer alles over kikkers. Op vrijdag 3 mei en woensdag 8 mei van 14.00 tot 16.00 uur is er voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar ‘Vogels Spotten’. Of ga zondag 5 mei van 14.00 tot 15.30 uur ‘Struinen met de boswachter’.

Coole Kikkers

Spring mee op woensdag 1 mei tijdens het levend kikkerbordspel en leer alles over kikkers. Ontdek spelenderwijs hoe uit kikkerdril een kikker ontstaat. Op het ene vakje mag je lekker snoephappen, op het andere moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Het spel eindigt bij de waterpoel. Hier mag je met een schepnetje waterbeestjes vangen en bekijken. Lever de dobbelsteen weer in en ontvang een heus kikkerdiploma! Vooraf aanmelden is niet nodig. Kom gewoon tussen 11.00 en 15.00 uur naar Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Kosten: leden Natuurmonumenten betalen €4,50 per kind en niet-leden €7,50 per kind.

Vogels spotten

Samen met de boswachter wandel je over de buitenplaats Boekesteyn en speur je naar vogels. Ontdek welke vogels hier leven, wat ze eten en hoe ze een nest bouwen. Neem je verrekijker mee.
Na de wandeling mag je in het bezoekerscentrum zelf een vogelhuisje maken en mee naar huis nemen. Geef hem een plekje in je tuin en kijk welke vogels erop afkomen. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 9,50 per kind en niet-leden € 12,50 per kind. Volwassenen betalen €4,50/€7,50 (lid/niet-lid).

Struinen met de boswachter

Op zondag 5 mei van 14.00 tot 15.30 uur ga je struinen met de boswachter. Zijn de reigers al aan het nestelen, heeft de ooievaar zijn nest van vorig jaar weer gevonden? Met verrekijkers en loepjes ga je op pad. Verzamel onderweg sporen van dieren, een veer of een braakbal. Neem je fototoestel mee en maak foto’s. Vondsten en foto’s krijgen een plek in het bezoekerscentrum. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen €4,50 per persoon en niet-leden €7,50 per persoon.

Vertrekpunt en aanmelden

Alle activiteiten starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. Voor ‘Vogels Spotten’ en ‘Struinen met de boswachter’ is vooraf aanmelden nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Dit kan telefonisch bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035-656 30 80 van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek. Het Bezoekerscentrum is op dinsdag 30 april gesloten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief