WIJDEMEERSE WEBKRANT
Info-avond Belt Groenewoud
Kortenhoef, di 23 oktober 2012

Op dinsdag 30 oktober vindt in Partycentrum De Drie Dorpen in Ankeveen de tweede informatieavond plaats over Plan Groenewoud.

De firma Afvalzorg organiseert voor de tweede keer een informatieavond over de sanering van de belt Groenewoud in Kortenhoef, het graven van waterpartijen en de bouw van waterwoningen. Het plan Groenewoud.

Dossier Groenewoud

persbericht

Tweede informatieavond Plan Groenewoud

Op dinsdag 30 oktober om 19.30 uur vindt in Partycentrum De Drie Dorpen in Ankeveen de tweede informatieavond plaats over Plan Groenewoud.


Het terrein Groenewoud.

Tijdens deze avond zullen Afvalzorg, Dienst Landelijk Gebied (DLG) en gemeente Wijdemeren een toelichting geven op de voortgang van de plannen. Het doel van het project is om de voormalige verontreinigde stortplaats Groenewoud te saneren en te herinrichten tot agrarisch/recreatiegebied dat aansluit bij het aangrenzende natuurgebied.

Oplossing voor milieuprobleem

De voormalige stortplaats Groenewoud vormt een probleem voor het milieu omdat de locatie is verontreinigd. Het terrein is 30 hectare groot en ligt midden in een natuurgebied. Daarom is een plan opgesteld waarbij de locatie wordt gesaneerd en de natuur wordt verbeterd. Zonder dat het de samenleving geld kost.

Agrarisch gebruik én natuurgebied

Na de sanering blijft de locatie voor agrarisch gebruik beschikbaar, zoals dat nu ook het geval is. Er worden recreatieve paden aangelegd. Ook zullen maatregelen worden genomen om het aangrenzende natuurgebied te versterken. Hier worden bredere waterpartijen en meer wandelpaden aangelegd, die aansluiten op de gesaneerde locatie Groenewoud. Om het totaalplan financieel haalbaar te maken, worden in het gebied plaatsen voor waterwoningen gerealiseerd.

Betrokken partijen

In mei 2012 is een eerste aanzet van het plan positief ontvangen door de Raadscommissie Ruimte en Economie van de gemeente Wijdemeren. Vervolgens is in juni het plan voorgelegd aan alle betrokkenen. Naar aanleiding van vragen en opmerkingen tijdens deze avond, is het projectplan verder uitgewerkt door Afvalzorg en DLG. Dit in nauw overleg met de gemeente Wijdemeren en de Provincie Noord-Holland, die bevoegd gezag zijn. DLG heeft als agentschap van het ministerie van Economische Zaken Landbouw en Innovatie veel ervaring met ontwikkelen van landelijk gebied. Afvalzorg heeft jarenlange ervaring met het saneren en herinrichten van verontreinigde terreinen tot functionele, veilige landschappen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Afvalzorg
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief