WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reacties op Koster
Wijdemeren, zo 14 oktober 2012

Er kwamen twee wisselende reacties op het voorstel van Cor Koster om het aantal raadsleden te beperken.

Update 14-10-2012, 20.50: Reactie van WIJ toegevoegd.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Vooropgesteld: ook ik ben niet altijd even overtuigd van de kwaliteit van onze volksvertegenwoordigers, in de gemeenteraad noch in de Tweede Kamer. Desondanks lijkt mij het voorstel van Cor Koster het aantal raadsleden te reduceren onvoldoende onderbouwd. Het schiet tekort de inbreng van raadsleden uitsluitend te beoordelen op grond van hun spreektijd. Het kan te maken hebben met hun portefeuille en ook kan een raadslid actief zijn in de samenleving zonder dat dit tot uiting komt in het aantal minuten dat hij of zij al sprekend in de raad in beslag neemt. Wie veel praat is niet per se nuttig; wie weinig praat is niet per se overbodig.

Wel steun ik zijn voorstel zetels weg te halen bij DorpsBelangen, naar mijn politiek oordeel een geheel overbodige partij, maar liefst zie ik dit als gevolg van vrije verkiezingen en niet op grond van Cor Kosters persoonlijke voorkeur – of zelfs de mijne.

Met vriendelijke groet,

Robby Israel
Kortenhoef


ingezonden brief

Cor Koster stelt me nu toch echt teleur. Ik dacht dat hij een democraat in hart en nieren was. Welnu, dan moeten de zetels verdeeld worden op basis van de uitslag van de vorige verkiezingen. Een zwijgend gemeenteraadslid behoeft nog niet een slecht gemeenteraadslid te zijn. Zijn ideeën kunnen heel goed tijdens het fractieberaad meegenomen zijn. Dan heeft hij zijn werk gedaan zonder de vergadering te belasten met nutteloze spreektijd. Als meer mensen dat deden zou er efficiënter vergaderd kunnen worden.

Oscar Lopes Cardozo
Kortenhoef


ingezonden brief

Geachte redactie,

Als een wetenschapper een weddenschap met je aan wil gaan wees dan op je hoede. Ze hebben, zoals het hoort, onderzoek gedaan en op basis van die, voor jou nog onbekende, feiten verlies je genadeloos de weddenschap.
Gezien bovenstaande is er voor WIJ geen enkel beletsel de weddenschap met Cor Koster aan te gaan. Graag verneemt WIJ de inzet. De poll mag er wat ons betreft dus komen.

Namens 'WIJ',

Ben Steenvoorden
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief