WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schaakles in Nederhorst
Nederhorst den Berg, zo 1 oktober 2012

Patrick Kreuning start op 8 november met schaakles voor de Bergse jeugd in het nieuwe buurtcentrum.

ingezonden bericht

Schaakles in Nederhorst den Berg

Op 8 november start er een schaakcursus in het nieuwe buurtcentrum. Tenminste, als er zich kinderen aanmelden. Tot nog toe is dat niet het geval.

Er wordt gewerkt met de stappenmethode van de KNSB, en uiteraard beginnen we bij stap 1, de eerste beginselen van het schaakspel.

Af en toe zal schaaktrainer Patrick ook nog even iets over de geschiedenis van het spel, dat al ruim 1500 jaar oud is, vertellen. Waar komen de term schaak en mat vandaan? En meer leuke wetenswaardigheden.

Als de kinderen het erg goed doen kunnen ze zelfs opgegeven worden voor hun eerste schaakdiploma, en wellicht doorgaan voor een tweede het volgende jaar. In totaal zijn er 5 stappen klaar, maar de KNSB is nog bezig om ook stap 6 af te ronden.

Lijkt het uw kind leuk, laat hij of zij zich dan opgeven bij het nieuwe buurtcentrum of mailen naar pkreuning at scarlet.nl. Het belangrijkste is wel dat het kind zelf moet willen, het moet zeker niet door de ouders gestuurd worden, dat werkt gewoon niet.

De cursus is elke donderdag middag tussen 15.45 en 16.45 uur, de kosten zijn 3 euro per keer en 5 euro voor het cursusboek, te voldoen bij de eerste les.
Wees er wel snel bij want vol is vol.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief