WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Poulenc in de Polder
Horstermeer, vr 12 oktober 2012

Op zondag 28 oktober wordt muziek van de Franse componist Francis Poulenc uitgevoerd door het Rodion Trio in Het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Carnaval in het Jagthuis met het Rodion Trio

De muziek van het Franse programma rond Francis Poulenc met het Rodion Trio zal net iets anders worden uitgevoerd dan ze doorgaans in de concertzaal klinkt.


Rodion Trio

Dit heeft alles te maken met de ongebruikelijke samenstelling van het ensemble, bestaande uit pianist Mark Toxopeus, klarinettist Diederik Ornée en saxofoniste Annelies Vrieswijk. Het Rodion Trio ziet het als een uitdaging om bekende en minder bekende muziek op een vernieuwende manier te presenteren, zonder daarbij de band met de traditie te verbreken. Zo worden bijvoorbeeld de hobo en de fagot in Poulenc's trio vervangen door klarinet en tenorsaxofoon. Het hoogtepunt van het concert is een eigen bewerking van het beroemde Carnaval der Dieren van Camille Saint-Saëns. Vertrouwde klanken dus met een nieuw geluid.

De leden van het Rodion Trio studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels hebben Mark Toxopeus en Annelies Vrieswijk hun studie cum laude afgerond en volgden diverse masterclasses. Diederik Ornée volgde na zijn bacherlorstudie in Amsterdam een vervolgopleiding aan de Musikhochschule in Trossingen (Duitsland), waar hij zowel historische als moderne klarinet studeerde.

In november 2010 beleefde het Rodion Trio een succesvol debuut in de Amsterdamse Amstelkerk met een programma rond Schumann en Debussy. In Februari 2011 ging het trio op tournee naar Iran: ze gaven masterclasses en traden op tijdens het internationale Fajr-muziekfestival in Teheran en Shiraz.

Het programma dat het trio op zondag 28 oktober in het Jagthuis speelt heeft deze maand in Leeuwarden ‘De zilveren vork’ gekregen, de prijs voor het beste lunchconcert van afgelopen seizoen.

Zondag 28 oktober 2012, aanvang 15.30 uur, entree 17 euro. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief