WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GGD: Vragen Gezondheid
Wijdemeren, vr 12 oktober 2012

Op 19 oktober krijgen geselecteerde inwoners van de regio voor de tweede keer een schriftelijke vragenlijst toegestuurd van de GGD.

persbericht

Schriftelijke vragenlijst Gezondheidspeiling nogmaals op deurmat

Vrijdag 19 oktober krijgen geselecteerde inwoners van de negen gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek voor de tweede keer een schriftelijke vragenlijst toegestuurd van de GGD. Eerder waren personen van 19 jaar en ouder uitgenodigd om een vragenlijst digitaal in te vullen met vragen over onder meer ziekten en aandoeningen, leefgewoonten en over hun welzijn. Voor iedereen die niet digitaal kan of wil invullen is er een schriftelijke versie. Inmiddels hebben al ruim 5000 mensen gereageerd. Hoe hoger de respons, hoe betrouwbaarder de resultaten.

De resultaten van dit onderzoek geven de gemeente inzicht in de gezondheid van haar inwoners. Het lokale gezondheidsbeleid kan zo beter worden vormgegeven. Op basis van resultaten uit eerdere enquêtes is er nu bijvoorbeeld extra aandacht voor alcoholgebruik onder jongeren en wordt gezond bewegen gestimuleerd.

GGD Gooi & Vechtstreek houdt elke vier jaar een dergelijk onderzoek onder haar inwoners. Mocht u geselecteerd zijn om aan dit onderzoek mee te doen, alstublieft doe mee! Dit onderzoek is van groot belang omdat gemeenten de resultaten gebruiken voor maken van keuzes. Zeker in deze tijd van bezuinigingen is het voor gemeenten belangrijk om goed na te denken waar het geld aan uitgegeven wordt.
De privacy van de respondent wordt absoluut gewaarborgd. Er is voor een zodanige onderzoekopzet gekozen, dat nooit te achterhalen is wie welke antwoorden heeft gegeven.

De onderzoeksopzet en de gebruikte vragenlijst zijn te vinden op de website van de GGD: www.ggdgooi.nl. In de loop van 2013 verschijnen de resultaten in regionale kranten en op de GGD-website.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief