WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cor over Felix
Wijdemeren, ma 8 oktober 2012

Cor Koster vindt dat de raad beter naar Felix Flameling (GL) moet luisteren en dan maar ietsje langer vergaderen.

ingezonden bericht

Felix

Felix Flameling (Groen Links) heeft een bijzondere positie in de gemeenteraad. Hij vertegenwoordigt in feite in z'n eentje een hele politieke partij. Dat doet WIJ ook, maar Felix heeft die zetel voor Groen Links echt verdiend; WIJ heeft hem gewoon gejat van de PvdA.

Felix is af en toe behoorlijk onuitstaanbaar - en dat zeg ik met alle respect. Hij kan soms breedsprakig zijn, zeurt nogal eens over goed taalgebruik - de overige raadsladen geven hem daarvoor ook de ruimte - en heeft overal een mening over, ook al weet hij dat hij in z'n eentje in een raad van 19 mensen weinig kan uitrichten. Hij is door zijn beschouwende benadering meer geschikt als senator in de Eerste Kamer waar men bedachtzaam formulerend kijkt naar wat anderen verzonnen hebben, dan als raadslid in een jachtige gemeenteraad waar hup-hup besluiten genomen moeten worden.

Plassenschap

Maar…. hij heeft meestal wel gelijk! Nemen we als voorbeeld het Plassenschap. Hij is daar namens de gemeente lid van, net zoals een viertal andere raadsleden. Wat die organisatie precies doet heb ik nooit helemaal begrepen, maar het schijnt belangrijk te zijn. Iets met sluizen en beschoeiingen en woonschepen en zo. Hoe dan ook, ook dat clubje heeft een budget.

Nu is het gebruikelijk in bestuurlijk Nederland dat een budget elk jaar hoger uitvalt. Op z'n minst wordt een inflatieverhoging van 2% toegepast. Dat doet Wijdemeren ook in zijn begroting, en iedereen vindt dat normaal. Niemand maakt daar ooit een woord aan vuil. De overige collega-raadsleden van Felix hadden echter afgesproken om dat niet te accepteren. Niks geen inflatiecorrectie bij het Plassenschap. "Wij wel, maar zij niet…" Het ging om zo'n 7000 euro. Ach gut… denk je dan.

Felix zit in dat gezelschap de gemeente Wijdemeren te vertegenwoordigen "zonder last of ruggespraak". Hij kan dus zijn eigen koers varen, en dat deed hij ook. Hij vond die inflatiecorrectie volkomen acceptabel. Daarover waren sommige Wijdemeerse collega's boos. Wat een opwinding om niks… Natuurlijk had Felix het gelijk aan zijn kant.

Advies

Als ik een advies zou moeten geven aan onze gemeenteraad, dan zou het dit zijn: Wees blij dat je iemand als Felix in je midden hebt. Het kost allemaal wat extra tijd, maar wat hij zegt is over het algemeen zinnig. En jullie zouden écht niet zoveel eerder thuis zijn als hij tijdens een raadsvergadering z'n mond zou houden.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

Naschrift WWK:

Toen Cor Koster dit schreef was nog niet bekend dat GL landelijk compleet stuurloos werd nadat het partijbestuur eerst Jolande Sap de laan uit stuurde en daarna zelf voltallig opstapte. Als het zo door gaat wordt Felix Flameling op een dag wakker, nadat zijn partij is gefuseerd met de PvdA. Dan is de cirkel voor hem rond, want daar begon hij ooit.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief