WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Excuses van Ella Blom?
Kortenhoef, za 6 oktober 2012

Douwe van Essen begrijpt dat Ella Blom gefrustreerd is door het verkeersdebat, maar Theo Reijn beschuldigen is ongepast vindt hij.

ingezonden brief

Schaamteloos beschuldigt Ella Blom CDA-fractievoorzitter Theo Reijn van belangenverstrengeling. Een beschuldiging uit het ongerijmde. Maar bovenal uit frustratie.

Anticlimax

Natuurlijk zijn veel mensen gefrustreerd over hoe DorpsBelangen na jaren van inspraak en meedenken over het verkeer in Wijdemeren ‘hun’ wegenplan te elfder ure naar de prullenbak verwees. Vooral een klap in het gezicht van de bewoners langs de ’s-Gravelandse Vaart, waaronder mevrouw Blom, en een enorme anticlimax.

De kool en de geit

Het is ook waar dat de verantwoordelijke VVD-wethouder de verenigde vaartbewoners teveel en te lang de indruk heeft gegeven dat zij het voor het zeggen hadden. En ook DB (met meerdere vaartbewoners in de gelederen) heeft veel te lang de kaarten aan de borst gehouden door tot op het allerlaatste moment de kool en de geit te willen sparen.

Afdwingen

Want iedereen weet dat 30km-wegen altijd volgens de CROW-normen moeten worden ingericht. Dus niet hier en daar een bloembak, nee, er moet gewoon niet harder dan 30km gereden kunnen worden. En dat kost geld, heel veel geld. En dat is er niet, het was er niet en het zal er voorlopig niet komen ook. Wel voor knelpunten. En terecht. Maar gefaseerd, vanwege het geld.

Adviezen

Enfin, DB toonde in de raadsvergadering eindelijk haar ware gezicht en de verkeersadviescommissie trad af. Einde inspraak zou je zeggen. Maar onze Utrechtse wethouder Abrahamse heeft zo lang zo prettig met ze samen gewerkt dat hij niet zonder hun individuele adviezen kan... Hij blijft ze dus consulteren. Je zult maar ambtenaar van verkeerszaken zijn…

Frustraties

Na het demasqué van DB in de raad besluit Ella Blom, uit frustratie en teleurstelling niet meer op DB te stemmen. Logisch. Maar dat is niet genoeg. Theo Reijn (CDA), die het amendement steunde, moet het ontgelden. Hij hoort niet in de gemeenteraad thuis. Vindt Ella. Communicatieadviseur Verkeer bij de gemeente Hilversum en tegelijkertijd raadslid in Wijdemeren, dat kan niet. Vindt Ella.

Geheugenverlies

Dat die functie al jaren openbaar en bij iedereen bekend is, is haar ontgaan. Dat zijn kennis van het verkeer in en om de gemeente Hilversum juist van onschatbare waarde is voor Wijdemeren én dat hij dat met zijn optreden in de laatste raadsvergadering weer eens heeft bewezen, is haar ook ontgaan. Wat haar vast ook is ontgaan, is dat het door haar tot voor kort omarmde partijprogramma van DB samenwerking met omliggende gemeentes juist heel erg propageert.

Excuses

Gemeende excuses van Ella aan Theo Reijn, dat zou mooi zijn. En gefrustreerd? Tot op zekere hoogte begrijpelijk. Maar over frustraties gesproken. Stel je je nu eens voor dat je aan de Kortenhoefsedijk woont. Dan heb je geen vrijliggend fietspad, geen stoep, een smalle rijbaan, steeds meer en zwaarder verkeer en, als klap op de vuurpijl, een wethouder van verkeer die tot twee keer toe beweert dat de Kortenhoefsedijk buiten de bebouwde kom ligt. Moeten we nu op de derde keer wachten?  Of op excuses?  Maar gefrustreerd? Nou…

Douwe van Essen
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief