WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zondagssluiting gemiste kans
Wijdemeren, ma 26 november 2012

Sieta Vermeulen, de voorzitter van de VVD in Wijdemeren, vindt dat wethouder Gert Zagt eerder de zondagssluiting had moeten overdragen.

ingezonden bericht

Koopzondag in Wijdemeren

Afgelopen donderdag werd in de raadsvergadering de motie van de VVD aan de orde gesteld over het toestaan van een koopzondag in heel Wijdemeren op zondag 23 december.

Voordat de motie aan de orde kwam, deelde verantwoordelijk wethouder Gert Zagt mee, dat hij dit deel van zijn portefeuille overdroeg aan burgemeester Martijn Smit omdat hij de indruk wilde wegnemen dat hij zijn eigen fractie “gijzelde” door zijn persoonlijke opstelling in deze kwestie.

Dit lijkt een mooi gebaar, maar deze stap had de wethouder moeten nemen vóórdat dit onderwerp in het College aan de orde kwam. Dan had zijn daad pas écht betekenis gehad en had het stemgedrag van het College tot een andere uitkomst geleid, nl. toestaan van de koopzondag op 23 december.

De uitkomst van de VVD motie was, dat 7 van de 9 leden van de Dorpsbelangen fractie tegen de koopzondag stemden, samen met WIJ en D66 en 1 lid van het CDA en dus gaat de koopzondag niet door. Voor een paar gemeenteraadsleden was een belangrijke reden om tegen te stemmen dat de zaak nog onder de rechter was. De aanvraag van vorig jaar was echter een heel andere, nl. die aanvraag ging over het instellen van 12 koopzondagen per jaar.
Al met al is dit een gemiste kans voor ondernemers en inwoners. Op de peiling opgezet door de VVD op www.vvdwijdemeren.nl hebben 250 inwoners hun stem uitgebracht, waarvan meer dan 70% vóór de koopzondag heeft gestemd.

Sieta Vermeulen
Voorzitter VVD Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief