WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Winkels open of Opstappen
Loosdrecht, wo 21 november 2012

Tineke Franssen uit Loosdrecht vindt dat wethouder Gert Zagt zondagsopening van de winkels moet toestaan, of moet opstappen.

ingezonden brief

Winkelopenstelling in Wijdemeren

Samen met velen wil ik mij verzetten tegen het standpunt van de meerderheid van het College van B&W om winkels in onze gemeente te beletten om ’s zondags open te zijn en een lans breken voor de broers Van de Bunt.

Zij hebben hun nek ver uitgestoken en financiële risico’s genomen waardoor er nu in Loosdrecht een prachtig en functioneel winkelcentrum staat. Dat zij daar nu iets voor terug willen zien, lijkt me vanzelfsprekend.

Zoals in deze discussie al vaker genoemd, winkelcentrum Kerkelanden kan ’s zondags op grote belangstelling van het Loosdrechtse publiek rekenen. Gemiste omzet dus voor de Loosdrechtse middenstand. In deze moeilijke economische tijden zou een college de plaatselijke middenstand ruimhartig moeten ondersteunen.

Het feit dat één wethouder met strenge geloofsopvattingen - die ik overigens respecteer - een heel college gijzelt en terroriseert, ervaar ik als een dictatoriaal en hoogst ongepast. Hij discrimineert hiermee andersdenkenden.

Complimenten voor zijn financieel inzicht dat hij voor onze gemeente inzet, maar voor een vertegenwoordiger van een plaatselijke politieke partij die geen confessionele binding heeft, zijn geloofsopvattingen privé en moeten dat vooral ook blijven. Hij kan dan maar beter de eer aan zichzelf houden en opstappen. Jammer, maar het zij zo. Maatschappelijke ontwikkelingen laten zich nu eenmaal niet dwingen door eenmansacties.

Als voormalig bestuurslid van Dorpsbelangen Loosdrecht ben ik diverse malen geconfronteerd met de chantagepraktijken van deze politicus als het om zijn privé morele opvattingen gaat. Overigens ook reden dat het bestuur van DBL destijds en bloc is opgestapt.

Tineke Franssen
Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief