WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reacties op de Opzegbrief
Wijdemeren, wo 21 november 2012

Er werd gereageerd op de ingezonden brief van René Voigt waarin deze dreigde zijn abonnement op de krant op te zeggen.

Wij plaatsen deze reacties om te laten zien dat er zowel binnen de politiek, als binnen de pers afwegingen worden gemaakt over wel of niet publiceren en wel of niet reageren, waarbij iedereen zijn eigen valide afweging maakt. In de opsomming hieronder staan drie compleet verschillende standpunten die allemaal even goed (of slecht) zijn. Hier staat de brief van René Voigt.

ingezonden brief

Politiek

Het is natuurlijk ongepast om de krant te dreigen met opzegging van je abonnement als je het met de berichtgeving niet eens bent. Dat hoort niet. en zeker niet met het dreigement daaraan een actie te verbinden.
Beter is van je af te bijten in een ingezonden brief of de verslaggever uit te nodigen tot een goed gesprek. De Gooi-en Eemlander is mij veel waard en ik zie de relatie niet graag verpest.

Co de Kloet
Kortenhoef


reactie per email

WWK reactie op Co de Kloet

Dag Co,

Dat is maar ten dele waar.
Als je het structureel niet eens bent met de berichtgeving in een krant, dan neem je een abo op een andere krant waarvan je meer op de berichtgeving vertrouwt. Dat geldt voor ons allemaal.

Sterker nog, het is een reden voor mensen om juist te zweren bij een krant en een andere krant nooit zelfs maar in huis te willen hebben of zelfs maar op vakantie te kopen. Het probleem met de G&E is dat ze op regiogebied een monopoliepositie hebben. Het is met die krant dus een keuze tussen wel of geen regionieuws, al is dat monopolie sterk aan het afbrokkelen dankzij internet.

Ik geef toe, om als politicus te oordelen over de inhoud van een krant is tricky, op het randje, vanwege de positie van de onafhankelijke pers.
Maar..., oordelen is niet censureren, knevelen of in het cachot werpen.
Uiteindelijk mocht ook iedereen, inclusief de politiek, oordelen over Jannetje Koelewijn de sterverslaggever van kwaliteitskrant de NRC toen zij uit de school klapte.

Het valt dus nog erg mee in Nederland.

Groeten,

Rik Jungmann
Kortenhoef


reactie per email

Reactie van Herman Stuijver (lokale bladen) op de "opzeggingsbrief" van René Voigt:

Hallo René,

Mijn eerste reactie is dat ik het niet eens ben met je oproep, want hiermee overschrijd je mijns inziens de grens van de vrije meningsuiting. Ik begrijp je ergernis, dus publiekelijk je abonnement opzeggen (of dreigen daarmee) kan. Maar je mengen in de taken van een redactie gaat te ver.
Ik zal deze week eens kijken wat ik met dit onderwerp kan doen.

groeten,

Herman Stuijver
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
div.
foto
---
auteur
div.
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief