WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Eerst elders Bouwen
Ankeveen, wo 21 november 2012

Patrick Kreuning vindt dat we eerst al die andere bouwlocaties in Wijdemeren moeten benutten voor we over Ter Sype gaan denken.

ingezonden brief

De gemeente wil veel

Men wil 500 woningen bouwen op Ter Sype, ca 70 waterwoningen bij Groenewoud, er moeten nog steeds woningen gebouwd worden op het terrein van de vroegere Antoniusschool en andere dergelijke terreinen. Ook in Ankeveen wilde men nog bouwen. Tot slot heb je dan nog het nieuwe dorpscentrum van Loosdrecht.

Tot nu toe heb ik weinig vooruitgang gezien, het enige wat gerealiseerd is op die terreinen is het VVD-bankje op het Dorpscentrum Loosdrecht..

En dan een krant gaan lopen bekritiseren en censuur roepen? In een land van vrije meningsuiting? René Voigt, ik mag hem graag, maar ik had hem hierin toch wijzer ingeschat. Sterker nog, ik zou het een stunt vinden als de Gooi- en Eembode zijn brief op de voorpagina zou afdrukken.

Overigens ben ik het als lid van de vereniging Vrienden van het Gooi, helemaal eens met het bestuur. We willen geen herrie op de hei. Juist nu de Utrechtse Heuvelrug met het Gooi verbonden wordt en via het Naardermeer eventueel straks met de Oostvaarders plassen moeten we uiterst kritisch zijn op het gebied van bouwplannen. De nieuwe ecoducten en natuurverbindingen zouden anders wel eens weggegooid geld kunnen blijken.

Laat de gemeente eerst iets doen aan de bestaande locaties die al deels bouwrijp zijn, zoals het dorpscentrum van Loosdrecht en het voormalige St. Antoniusterrein.

Per slot van zake moeten de huizen ook nog verkocht, dan wel verhuurd worden.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief