WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Impressie Emile Bakker
Wijdemeren, za 19 mei 2012

Emile Bakker woonde de commissie Ruimte en Economie bij en is te spreken over het plan voor de belt Groenewoud.


Emile Bakker (DB)

In onderstaande impressie is sprake van een artikel dat door een andere partij is gepubliceerd. Wij weten niet waar dat artikel is gepubliceerd en door welke partij. Ook de zinsnede "Om het artikel kracht bij te zetten, zette;’’’’’’’’p zij alle ergernissen nog even op een rijtje." laat ons in verwarring achter. Red. WWK.

ingezonden brief

Een beetje lente in de winter

Het zijn barre tijden. De landelijke berichten met als sleutelwoorden crisis, Griekenland, euro,  banken, bezuinigingen, recessie enzovoorts vliegen ons om de oren. Ook in de gemeentepolitiek merken wij daar natuurlijk veel van. We moeten samen met het college echt alle zeilen bijzetten om het Wijdemeren schip enigszins op koers te houden. Windkracht 8.

Zo ook op de R&E commissievergadering van 15 mei jl. Bij de behandeling van enkele onderwerpen moesten wij  ook nu weer ervaren hoe de recessie ons om de oren slaat. Helaas.

Gelukkig zijn er ook enkele lichtpunten. Zo blijkt een bepaalde fractie zich ogenschijnlijk nog steeds geen zorgen te maken over de recessie.  Zij wist recentelijk te schrijven dat er wat haar betreft sprake is van ‘onverantwoorde bezuinigingen’ in Wijdemeren. Om het artikel kracht bij te zetten, zette;’’’’’’’’p zij alle ergernissen nog even op een rijtje. Daar hebben zij een punt. Natuurlijk doet het ook ons pijn om impopulaire beslissingen te moeten nemen. Maar wie was er uiteindelijk opgedraaid voor de kosten als we het eerdere beleid ongewijzigd hadden voortgezet? Waarschijnlijk u. Daar werd uiteraard met geen woord over gerept in het bewuste artikel.

Dus dan toch geen lichtpunt? Jazeker wel! Twee heren van Natuurmonumenten en de NV Afvalzorg wisten de commissieleden enorm te boeien met hun idee over hoe de voormalige vuilstortplaats Groenewoud kan worden aangepakt. De rode draad in hun presentatie betrof stedenbouwkundige en landschappelijke ontwikkeling met een gesaneerde vuilstort. Uitbreiding van natuur en recreatie was eveneens een punt van aandacht . De kosten voor sanering, inrichting, nazorg beheer worden met de bouw en verkoop van circa 70 waterwoningen betaald uit het project zelf, zo beoogt men. Voor belangstellenden is de presentatie terug te vinden op de website van de gemeente.

De commissie R&E stemde in met het verzoek om het plan verder uit te mogen werken. Wij zien met belangstelling uit naar het vervolg. Immers, een beetje lente in de winter kan onderhand geen kwaad.

Emile Bakker,
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief