WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ria Hennis over comm. MSZ
Wijdemeren, vr 18 mei 2012

Ria Hennis (DB) zat maandag bij de commissie Maatschappelijke Zaken en schreef daar een impressie over.


Ria Hennis (DB)

ingezonden bericht

Tel uw zegeningen

Maandag, een ongebruikelijke avond voor de commissie MSZ. Dat was niet het enige ongebruikelijke die avond.

Als eerste werd er ruimte gemaakt voor een pleidooi van DorpsBelangen om toch vooral eens goed te kijken naar de mogelijkheden van Haagse subsidie voor het plan: "Sport en bewegen in de buurt" Direct die avond hebben de wethouder en de inspirator van dit idee een afspraak gemaakt om hierover te brainstormen. Wat een zegening om zo snel actie te ondervinden.

Als volgende punt stond het subsidie beleid op de rol. Na langdurig te zijn bedolven onder CDA-bezwaren tegen de voorgenomen wijzigingen in de subsidie stromen, kon de commissie niet anders concluderen dan dat in Wijdemeren de allermeeste subsidie naar de muziekverenigingen gaat. Indien men de overige gewestgemeenten bekijkt dan is er maar een uitleg mogelijk: Tel uw zegeningen! Zelfs Hilversum met 14 muziekclubs geeft daadwerkelijk minder geld uit aan muziek subsidies dan ons dorp met 5 verenigingen.
Tot slot volgde er een presentatie van het bureau leerlingzaken. Een bureau dat nauwlettend in het oog houdt of onze kinderen wel geregeld naar school gaan en niet langs de straat lopen te slenteren.
De directeur de heer van Haag sprak hier bevlogen over. Het aantal jongeren dat vroegtijdig de schoolbanken verlaat groeit gestaag en dat baart zorgen. In de komende jaren wordt hier extra aandacht aan geschonken. Het doel is dat elke 23-jarige de maatschappij in gaat met een kwalificatie van een opleidingsinstituut. Als dat eens waar was dan kunnen we pas echt onze zegeningen tellen.

Ria Hennis,
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief