WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het CDA vraagt wat u wilt
's-Graveland, ma 7 mei 2012

Het CDA wil van de Wijdemeerders op de Jaarmarkt weten welke wensen zij in hun top drie lijst hebben staan. Wat heeft u op uw hart?

persbericht

Top-3 wensen van bezoekers
CDA tijdens jaarmarkt: Wat hebt u op uw hart?

CDA Wijdemeren is zaterdag 12 mei weer met een kraam aanwezig op de 's-Gravelandse Jaarmarkt. Het is inmiddels een traditie geworden om deel te nemen aan de jaarmarkten in de kernen van Wijdemeren. Volgens CDA-fractievoorzitter Theo Reijn spreek je juist op zo'n jaarmarkt veel inwoners die niet zo snel naar een politieke bijeenkomst komen. "Daarom staan we niet alleen bij gemeenteraadsverkiezingen, maar elk jaar op de markten."

Tijdens de jaarmarkt zal het CDA aan bezoekers vragen even de rol van gemeenteraadslid op zich te nemen. Dat betekent keuzes maken, net als de leden van de gemeenteraad telkens moeten doen. Maximaal drie onderwerpen mogen worden genoemd die in Wijdemeren extra aandacht moeten krijgen of moeten veranderen.

Wat hebt u op uw hart?

Bezoekers aan de jaarmarkt kunnen direct laten weten wat zij op hun hart hebben, maar kunnen hun top-3 wensen ook mailen naar fractie@wijdemeren.cda.nl. Het CDA verzamelt de wensen en zal niet alleen de uitslag bekend maken, maar ook betrekken bij de discussies in de gemeenteraad. Als eerste in juni bij de kaderstelling voor 2013. Zo krijgen bezoekers de mogelijkheid directe invloed uit te oefenen op de keuzes van de gemeenteraad.

Bezoekers uit omliggende gemeenten kunnen ook meedoen. Hun top-3 wensen worden doorgegeven aan de CDA-afdeling van hun woonplaats.

Nieuwe raadsleden

In 2014 zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad van Wijdemeren. Inwoners van Wijdemeren die zich kandidaat willen stellen als raadslid voor het CDA worden uitgenodigd tijdens de jaarmarkt eens met de huidige raadsleden te komen praten. Wie zich eerst eens wil oriënteren kan een poosje meedraaien in de fractie. Kandidaat-raadsleden kunnen ook deelnemen aan een debattraining die begin juni wordt gehouden.

Discussie Strategisch Beraad

Het CDA is volop in beweging. De komende weken wordt een nieuwe lijsttrekker gekozen en wordt het verkiezingsprogramma voor de landelijke verkiezingen opgesteld. Wie mee wil praten, moet er bij zijn. Het Strategisch Beraad van het CDA heeft al een voorzet gegeven. Dinsdag 29 mei komt Janny Bakker, lid van het Strategisch Beraad en wethouder van Huizen, naar De Drie Dorpen in Ankeveen om te discussiëren over de resultaten van het Strategisch Beraad. Leden en niet-leden zijn van harte welkom. Wie tijdens de jaarmarkt lid wordt van het CDA kan rekenen op een aardige attentie.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief