WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Picknicken met NM
's-Graveland, ma 7 mei 2012

Van 14 tot en met 20 mei organiseert De Telegraaf samen met de HEMA en Natuurmonumenten de Nationale Picknickweek.

persbericht

Kom Picknicken bij Natuurmonumenten

Van 14 tot en met 20 mei organiseert De Telegraaf samen met de HEMA en Natuurmonumenten de Nationale Picknickweek. Bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten kunt u uw picknickkleed uitleggen, maar er zijn ook allerlei activiteiten voor jong en oud. Speciaal voor volwassenen is er op Hemelvaartsdag een buitenplaatsenwandeling en op zaterdag 19 mei is er een wandelexcursie met vaartocht. Kinderen kunnen op pad met een speurkaart.

Buitenplaatsenwandeling

Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei, van 14.00 tot 16.00 uur is er een buitenplaatsenwandeling. Tijdens deze wandeling van ongeveer vijf kilometer wandelt u onderleiding van een natuurgids over de buitenplaatsen Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam. De gids neemt u mee naar de meest bijzondere plekken van deze drie buitens. Vergeet u niet vooraf aan te melden. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 4,- per persoon en niet-leden € 7,- per persoon.

Wandelexcursie met vaartocht Ankeveense Plassen

Tijdens dit speciale dagarrangement, op zaterdag 19 mei van 10.30 tot 15.00 uur, wandelt u in anderhalf uur vanuit Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek naar de Ankeveense Plassen.

Zo loopt u van de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug naar het laagveengebied van de Vechtplassen. In Ankeveen ligt de excursieboot klaar voor een vaartocht van twee uur. Op de boot kunt genieten van een picknick. Na de vaartocht wandelt u in ongeveer één uur weer terug naar het bezoekerscentrum. Vergeet u niet vooraf aan te melden. Kosten: leden van Natuurmonumenten

€ 22,50 per persoon en niet-leden € 27,50 per persoon.

Ga op pad met een speurkaart

Gezinnen kunnen van donderdag 19 tot en met 20 mei op pad met de Speurkaart Buitenplaatsen. Op de speurkaart staan allerlei soorten met planten en dieren die voorkomen op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Tijdens een wandeling naar keuze kruizen de kinderen aan welke soorten ze zijn tegen gekomen. Geschikt voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Vooraf aanmelden is niet nodig, kom gewoon tussen 10.00 en 15.00 uur naar het bezoekerscentrum. Kosten: € 1,- per kind.

Reserveren en startpunt

Reserveren voor de buitenplaatsenwandeling en wandelexcursie met vaartocht is nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Dit kan bij de ledenservice van Natuurmonumenten tijdens kantooruren T (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek. Alle activiteiten starten bij het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. Kijk voor meer informatie over de Nationale Picknickweek op www.picknickweek.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief