WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Aanklacht tegen Neef
Kortenhoef, za 5 mei 2012

De familie Vermeire heeft aangifte van oplichting gedaan tegen oud-wethouder Wim Neef in het conflict over de villa die zijn zwager mag bouwen.

Op de voorpagina van de G&E, onder een grote foto van de koninklijke familie bij de herdenking op de Dam gisteren, staat een niet te missen enorme kop. "Aangifte tegen Oud-Wethouder".

In het artikel schrijft Henk Runhaar dat de familie Vermeire, die een maand geleden een rechtszaak won tegen de bouw van twee villa's voor hun huis aan de Emmaweg een aanklacht indiende tegen oud CDA-wethouder Wim Neef. Die bouw wordt gepland door Luc Lüschen, de zwager van Neef. De familie Vermeire stelt dat Lüschen de grond onterecht in eigendom heeft gekregen en er, eveneens onterecht, een bouwvergunning voor twee villa's op heeft gekregen. Vorige maand liet de rechter van deze handelwijze door de gemeente geen spaan heel. Nadat burgemeester Martijn Smit met de familie Vermeire had gesproken leek de kou even van de lucht.

Stilte voor de storm

Nu blijkt dat er even een stilte voor de storm was, want de familie Vermeire deed aangifte tegen de oud-wethouder op beschuldiging van oplichting. Die aangifte is ingegeven door het feit dat Vermeire ontdekte dat Lüschen de bouwgrond (met het recht om er gedurende 25 jaar op te mogen bouwen) kocht voor het geringe bedrag van € 6.400. Hij deed dat twee weken voor de gronddeal voor Zuidsingel fase 7 werd afgerond.

Update 7 mei 2012, 12.04: Wethouder Wim Neef maakte deel uit van het college van B&W dat het besluit voor de deal met Lüschen nam. De verantwoordelijkheid voor het oplossen van de problemen met de grond in Zuidsingel fase 7 (La Traviata) werd gedragen door burgemeester Don Bijl en wethouder Ties Hagen (PvdA). Wethouder Wim Neef droeg in het college geen verantwoordelijkheid voor de deal. Zie ook ons bericht van 24 januari 2006 en het rapport van de onderzoekscommissie.

Complot

Aswin Vermeire zegt in het artikel dat hij denkt dat de gemeente, buiten burgemeester Smit om, in een complot tegen hem zit, samen met de wethouder en diens zwager. Hoewel burgemeester Smit beloofde dat een hoger beroep tegen hem zou worden ingetrokken, is Vermeire teleurgesteld dat Lüschen nu toch tegen hem in hoger beroep gaat, daarbij gebruikmakend van teksten die de gemeente door een jurist liet opstellen.

Fabelen

Luc Lüschen verwijst de aanklacht en de beweringen van Vermeire naar het rijk der fabelen. Hij stelt dat hij juist veel last heeft gehad van het feit dat zijn zwager wethouder was. Dat zou er de oorzaak van zijn dat hij diverse malen heeft moeten verhuizen en enige tijd in een caravan heeft gewoond.

Lees ook:

04042012 Kwestie uit 2005: Twee Villa's
06042012 Burgemeester duikt in Kwestie
07042012 Gemeente in de Val
13042012 Gesprek over Villakwestie
18042012 Hoger Beroep Ingetrokken

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief