WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jagtlust overgenomen
's-Graveland, za 16 juni 2012

Zorghotel Jagtlust aan de Leeuwenlaan in 's-Graveland vroeg uitstel van betaling aan en werd overgenomen door een holding uit Soesterberg.

Op 26 september 2009 werd Zorghotel Jagtlust geopend o.a. door burgemeester Heerschop en regiodirecteur Provoost van Natuurmonumenten. Voor die tijd stond het pand lange tijd te koop. Volgens de NRC was het in april 2005 het duurste koophuis in Nederland met een vraag prijs van 9,5 miljoen euro. In november 2006 kocht Natuurmonumenten het pand voor minder dan de vraagprijs. Toen de plannen ontstonden om er een zorghotel in te vestigen maakte oud VVD-wethouder Dick 't Hoen uit 's-Graveland bezwaar tegen de bestemmingswijziging in april 2008 . Dat bezwaar haalde het niet.

Uitstel van Betaling

De afgelopen dagen werd duidelijk dat het Zorghotel in betalngsproblemen verkeerde en uitstel van betaling had aangevraagd. In de G&E van vandaag staat dat het zorghotel is overgenomen door Ciqcare International Holding in Soesterberg. Volgens de bewindvooerder, die vanwege het uitstel van betaling was aangesteld, gaf Zorghotel Jagtlust meer geld uit dan er binnekwam. Volgens hem kan de nieuwe exploitatnt van het zorghotel de inkomsten en uitgaven weer in evenwicht brengen.

bron
WWK/G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief