WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB over de Commissie R en E
Wijdemeren, do 14 juni 2012

De impressie van Emile Bakker (DB) over de commissie ruimte en economie van afgelopen dinsdag.

ingezonden bericht

Vakantiedrukte

De Commissievergadering R&E van juni bestrijkt vanwege een volle agenda weer twee avonden. Dinsdagavond 12 juni werd gedeeld met de Commissie MSZ. Over dit laatste werd al eerder bericht door mijn fractiegenoot Ria Hennis. Voor donderdagavond 14 juni draag ik het schrijfstafje over aan mijn andere fractiegenoot Co de Kloet.

Nu over de 12e. Wat is het toch altijd weer merkwaardig om te bemerken dat het in de zomerperiodes zo vaak ‘vakantiedrukte’ wordt bij gemeenten. Zo ook in de komende zomerperiode en zo ook in Wijdemeren. Laat mij dit in het kort toelichten.

Meerdere onderwerpen op de agenda kregen op dinsdagavond groen licht voor de vervolgstappen: inspraak, vooroverleg, informatieavonden en ga zo maar door. Menig commissielid vroeg dan ook met lichtelijk gefronsde wenkbrauwen waarom dit soort zaken toch zo vaak in vakantieperiodes wordt gepland. Dat viel volgens het college wel mee omdat de schoolvakanties pas ergens in de 2e helft van juli zouden beginnen. Laten we nu ook legio bewoners hebben die buiten de schoolvakantie op reis gaan. Daar werd het college door de commissieleden nog even op gewezen.

Het goede nieuws? De inspraakperiodes voor de ‘Voorontwerpen Bestemmingsplannen’ worden verlengd tot 1 september, een informatieavond voor bewoners aan de Herenweg in Ankeveen (i.v.m. beschoeiing) wordt zo spoedig mogelijk verwacht en er wordt extra aandacht aan de communicatie naar de burgers over deze onderwerpen geschonken. Prima!

Speciale aandacht in deze impressie verdient het onderwerp ‘Voormalige Gemeentewerf Dennenlaan’. De raadsleden tuimelden over elkaar heen met diverse constateringen. Welke plannen liggen nu eigenlijk op tafel en welke niet? Was de informatie wel compleet? Er wordt een koopovereenkomst opgesteld, maar voor wie? Immers, er is sprake van meerdere mogelijk gegadigden.

Een inspreker deed er nog een schepje bovenop met nog weer een ander plan. De concrete inhoud van dat plan? U raadt het al: ook hiernaar moest stevig over worden doorgevraagd. Zouden we dan zo langzamerhand met z’n allen toch aan vakantie toe zijn...?

Emile Bakker,
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief