WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB over de Commissie MSZ
Wijdemeren, do 14 juni 2012

De impressie van Ria Hennis (DB) over de commissie maatschappelijke en sociale zaken van afgelopen dinsdag.

ingezonden bericht

Stem(verklaring)

Het was een vreemde avond. De commissie maatschappelijke en sociale zaken kreeg precies anderhalf uur de tijd om de agenda punten af te werken. Daarna moest er ruimte gemaakt worden voor de cie. R en E. Daar gaat Emile een stukje over schrijven, ik bepaal me tot de eerste anderhalf uur.

Nu laat de fractievoorzitter van het CDA nooit een kans voorbijgaan om te sneren naar DorpsBelangen. Dat is uiteindelijk ook zijn taak als grootste oppositiepartijleider. (wat een mooi woord voor scrabble!). Toch zou het hem passen als hij niet zo krampachtig naar die mogelijkheden zoekt, want meestal slaat het commentaar uit die hoek als de spreekwoordelijke tang op een varken. Zo ook gisteravond.

Wethouder Boermans verzocht de Cie. om in de komende raadsvergadering een voorstel in te mogen dienen dat inhoudelijk nog niet besproken was in de commissie. Dit is zeer ongebruikelijk en kan eigenlijk alleen als er dringende redenen zijn. En die zijn er. Om nog voor het einde van de zomer een subsidie aanvraag, ten behoeve van de jeugd in Wijdemeren, in te kunnen dienen in Den Haag heeft hij dit raadsbesluit op korte termijn nodig.

En toen kwam de heer Reijn pas goed op stoom. "Daar kunnen wij niet zomaar mee akkoord gaan, want donderdag in de Raad is ook al een collegevoorstel als motie ingediend". Die motie, ingediend door DorpsBelangen, ging over het netjes maken van de zandbak die nu nog het toekomstige Dorpscentrum markeert, maar dit terzijde.

Als voorzitter kapte ik het betoog van het CDA af, want daar ging het niet over. Het ging nu over een verzoek van de wethouder. De reactie was typerend:

"dan stemmen we tegen!!!!!"

Later kwam het toch nog goed, want zelfs de heer Reijn was gevoelig voor de inhoudelijke discussie die er op volgde.

Ook werd er die avond nog stevig gesproken over het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs. Er staan mooie dingen te gebeuren vooral in Ankeveen . Maar daarover later meer.

Tot slot van de vergadering kwam “De Kleine Kapitein” uit Kortenhoef nog aan de beurt. Het ziet er naar uit dat de gemeente de nieuwe eigenaar wordt van dit gebouwtje tussen de beide scholen aan de Parklaan.

Ria Hennis
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief