WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zijlijnboeketje
Wijdemeren, do 14 juni 2012

De afgelopen weken waren er een aantal zaken die onze aandacht trokken. We delen ze met u, onze zeer gewaardeerde lezer.

In de Zijlijn

Zijlijnboeketje

De afgelopen weken waren er een aantal zaken die de aandacht trokken. We delen ze met u, onze zeer gewaardeerde lezer.

DB Impressies

Dorpsbelangen besloot enige tijd geleden om meer aan de weg te gaan timmeren. Eén van de wegen die bewandeld zou gaan worden was het sturen van impressies van raads-, commissie- en DB-ledenvergaderingen naar de pers. Zo gezegd, zo gedaan. Wij ontvingen toen direct enkele impressies, geschreven door DB fractieleden. Dat stelde ons voor een dilemma.  Aan DB lieten wij weten dat de WWK niet de roeptoeter van DB is en dat wij daarom enige terughoudendheid zouden betrachten bij het publiceren van de impressies.  Soms wel, soms niet, afhankelijk van de inhoud en de leesbaarheid.

Kort geleden kregen wij het verwijt van één van de andere partijen dat wij teveel DB-impressies publiceerden en te weinig aandacht schonken aan andere partijen. Niet objectief dus.
Tja, dan wordt het lastig. Wij willen wel, maar ontvangen weinig of niets van de andere partijen dat tegenwicht biedt aan de DB-impressies. Ik wil hier een uitzondering maken voor het CDA, dat wel regelmatig iets ter publicatie aanbiedt, al is dat meestal niet een directe reactie op de actuele lokale politiek. De VVD stuurt soms iets, meestal geschreven door Martin Vuyk, evenals Ben Steenvoorden van WIJ. D66, GL en de PvdA hullen zich qua publicaties in stilzwijgen. Om kort te gaan, wij roepen alle partijen op om af en toe van zich te laten horen over hun standpunten en dat dan niet alleen tijdens de campagne.

Vijftigduizend euro

Aan het eind van de laatste raadsvergadering kwam de fractie van Dorpsbelangen met een motie die Wijdemeren ruim vijftigduizend euro gaat kosten. DB wil dat het terrein, waar ooit het Dorpscentrum Oud Loosdrecht gepland was, wordt opgeknapt. Nu is het een mini-Sahara aan de oever van de Eerste Plas. Er moeten wat parkeerplaatsen, wat groen en wat bankjes, waarvan één geschonken door een VVD-lid,  komen om het terrein toonbaar te maken.

Om dat zo snel mogelijk te realiseren trok DB in hun motie ons aller gezamenlijke Wijdemeerse portemonnee om daar zestigduizend euro uit te halen en zo maar even spontaan hieraan uit te geven. Meestal sputtert de VVD in dit soort gevallen heftig tegen. Nu was dat Theo Reijn van het CDA, die vond dat het wel om veel geld ging. Uiteindelijk ging hij toch akkoord. Deze gang van zaken wekte bij ons enige verbazing. Eerst wordt er anderhalf uur gepraat over kortingen op subsidiebedragen, dan wordt er en passant 2,2 miljoen in de stroppenpot van het Dorpscentrum gestort en tenslotte gaat er min of meer spontaan  vijftigduizend euro naar een braakliggend terreintje in Oud Loosdrecht. Daar kijk je toch van op als je dat allemaal voor je ogen ziet gebeuren en je weet dat er aan alle kanten bezuinigd moet worden.

Emmaweg kwestie

De Gooi en Eemlander  luidde gisteren een nieuwe episode in van de strijd die de familie Vermeire tegen de gemeente levert over de villa die de heer Lüschen pal naast hun huis wil bouwen. Er is de afgelopen acht jaar veel gezegd en geschreven over de grondtransactie die aan het huidige conflict ten grondslag ligt. We laten hier even de rollen en besluiten van alle partijen in dit conflict voor wat ze zijn. Er is echter één kwestie die wij niet begrijpen en dat is de volgende. Ook nu wordt in de Gooi en Eemlander weer melding gemaakt van het feit dat de heer Lüschen zich indertijd heeft voorgedaan als medewerker van de gemeente en in die hoedanigheid zijn handtekening heeft gezet onder een document van het kadaster dat werd ingevuld bij het fout inmeten van de grond. Daar begon het drama dat zich nu ontvouwt.

De vraag die zich aan ons opdringt is waarom er, voorzover wij weten, nooit sprake is geweest van aangifte van het gemeentebestuur tegen de heer Lüschen, omdat hij zich ten onrechte uitgaf voor gemeenteambtenaar. Of tegen het kadaster, omdat dat een handtekening accepteerde zonder te checken of die handtekening wel rechtsgeldig was. Wijdemeren zegt in de krant dat: "opzettelijk handelen en dus oplichting door Lüschen niet kan worden aangetoond." En dat is toch raar. Als het om zulke grote belangen gaat kun je toch niet zomaar ongestraft je krabbel zetten lijkt ons.

Maar wie zijn wij?

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief