WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Amendement van WIJ
Wijdemeren, ma 11 juni 2012

Ben Steenvoorden (WIJ) licht het amendement toe dat hij vorige week tijdens de raadsvergadering indiende. Het werd niet aangenomen.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Graag wil ik het amendement van WIJ nader toelichten omdat er onder andere onduidelijkheid was over de seniorensubsidie. Met senioren wordt bedoeld leden die 18 jaar of ouder zijn en dus niet 55/65 jaar of ouder. Deze subsidie wordt wel toegekend aan leden van muziekverenigingen maar niet aan leden van de voetbalverenigingen. Ten eerste is WIJ het niet eens met de willekeur en ten tweede lijkt het WIJ niet nodig om leden van 18 jaar en ouder met 33 euro per jaar te subsidïeren. Dat is nog geen 3 euro per maand. Een bedrag wat ons inziens door het lid zelf opgehoest kan worden.
Door deze subsidie af te schaffen en het saldo te verdelen over de jeugdleden van de muziekverenigingen blijft de totale subsidie gelijk maar wordt de vereniging met meer jeugd beloond en de verenigingen met minder leden gestimuleerd om nog aktiever en/of aantrekkelijker te worden richting de jeugd. (een belangrijk doel binnen het subsidiebeleid)

Een ander onderdeel van het amendement was de waarderingsubsidie voor muziekverenigingen. Dit is een vast jaarlijks bedrag voor de muziekvereningen als men tenminste 3 x per jaar optreedt bij bijvoorbeeld de 4 mei herdenking, koninginnedag enz. Deze subsidie is onder andere bedacht om de kosten van muziekinstrumenten te dekken.Alle muziekverenigingen krijgen nu een zelfde bedrag t.w. 1500 euro. Omdat de ene vereniging 20 leden heeft en een ander 70 vindt WIJ het niet meer dan logisch om hier een staffel in aan te brengen. Tot 25 leden 500 euro, van 25 tot 50 leden 1000 euro, en boven de 50 leden 1500 euro. Alleszins redelijk en goed verdedigbaar (net als de seniorensubsidie) maar toch geen meerderheid in de raad. WIJ gaat er vanuit dat over 4 jaar als de subsidies weer op de agenda staan iedereen wel de logica er van inziet.

Namens WIJ, Ben Steenvoorden

Omdat Wijdemeerders vanaf 18 jaar al het predikaat "senioren" krijgen in de terminologie van het Wijdemeerse subsidiebeleid, ontstond de indruk dat Wijdemeren wel heel erg gezond is met al die voetballende en andere sporten beoefenende senioren. (Op de binnenplaats van Veenstaete...?) red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief