WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Alcoholverbod De Blijk
Nederhorst den Berg, vr 21 december 2012

Het college van burgemeester en wethouders heeft een alcoholverbod ingesteld voor het gehele gebied rondom de Sporthal De Blijk in Nederhorst.

persbericht

Alcoholverbod rondom ‘De Blijk’ in
Nederhorst den Berg

Het college van burgemeester en wethouders heeft een alcoholverbod ingesteld voor het gehele gebied rondom de Sporthal ‘De Blijk’, de Blijklaan, de Dobbelaan en het achterliggende recreatie-/natuurgebied in Nederhorst den Berg. Dit verbod gaat vrijdag 21 december 2012 in.

In het genoemde gebied is het verboden om alcoholische drank te gebruiken of in het bezit te zijn van aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank.

Tegengaan overlast

Er is sprake van toenemende overlast rondom de sporthal ‘De Blijk’. Naast baldadigheid is er ook sprake van het veroorzaken van troep, ondermeer doordat in de omgeving van de sporthal alcohol wordt gebruikt. Het instellen van het alcoholverbod is één van de hulpmiddelen waarmee de politie de overlast tegen kan gaan. Het alcoholverbod wordt uitgevaardigd op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Naast het alcoholverbod is de politie op grond van de APV ook bevoegd om op te treden tegen hinderlijk gedrag bij of in (publieke) gebouwen.

Ontheffing

Het verbod geldt niet voor een terras dat deel uitmaakt van een horecabedrijf of van een evenement, waarbij op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet ontheffing is verleend voor het schenken van zwak-alcoholische dranken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief