WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Struikelend naar 2013
Wijdemeren, vr 21 december 2012

Struikelend bereikten raad en college gisteravond de eindstreep van 2013. Bijna was het college gevallen. De avond begon met Ter Sype.


Ondanks de aankleding was de Kerstgedachte, zeker tussen Hilversum en Wijdemeren, gisteravond ver te zoeken.

Brief viel verkeerd

De vergadering werd geopend met een mededeling van wethouder Jaap van Waveren. Deze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Ter Sype waar 600 woningen moeten komen voor Wijdemeerse en regionale ingezetenen. De actiegroep Geen Herrie op de Hei en haar spreekbuis De Gooi en Eemlander zette de wethouder echter de voet dwars.
De wethouder schreef een brief aan het Hilversume college die volkomen verkeerd viel in de Hilversumse raad. Daar vond men dat Wijdemeren de problematiek van het vliegveld over de Hilversumse schutting gooide in plaats van de buurgemeente te helpen bij het oplossen van de problematiek. Het gevolg was dat D66 en de PvdA in Hilversum gisteren in de krant de aanpassing van het vliegveld en daarmee de bouw van Ter Sype dood verklaarden. "Wijdemeren zoekt het maar uit."

Propagandamachine


Wethouder Jaap van Waveren.
De stoom kwam nog net niet uit zijn oren van kwaadheid.

Wethouder Jaap van Waveren blies in zijn verklaring stevig stoom af. De berichtgeving in de Gooi en Eemlander noemde hij "demagogie". De krant werd een "propagandamachine" genoemd, die "iets onherstelbaar wil beschadigen". Hij verklaarde dat de krant geen wederhoor had toegepast. Sterker nog de wethouder had gevraagd om een interview, dat hem geweigerd was. Het feit dat Hilversum de besluitvorming heeft stilgelegd heeft grote financiële consequenties voor Wijdemeren. Hij zal in het nieuwe jaar het project opstarten om buiten de geluidszone van het vliegveld de eerste fase, ofwel 160 woningen te gaan bouwen.


CDA: Woningzoekenden zijn de dupe.

Theo Reijn (CDA) zei dat de woningzoekenden van Wijdemeren en de regio de echte slachtoffers zijn van de gang van zaken. Felix Flameling (GL) verklaarde dat hij regelmatig contact had met zijn Hilversumse partijgenoten, maar dat zij in deze kwestie lijnrecht tegenover elkaar stonden.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief